BAYKAL: YOLSUZLUK ARTIK KİŞİSEL OLMAKTAN ÇIKTI
KOCAELİ - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''Yolsuzluk artık kişisel olmaktan çıktı. Artık teşkilatlı yolsuzluk olmaya başladı'' dedi.
Baykal, partisince Kocaeli Perşembe Pazarı'nda düzenlenen mitingde, bazı ülkelerin ekonomik krizle ilgili önlemler aldığını belirtti.
Deniz Baykal, şöyle devam etti:
''Fransa'da Sarkozy ve Amerika'da Obama tedbirler uyguluyor. Sarkozy düşük gelirlilere destek olmak için 4,5 milyar avro kaynak ayırdı. Bu parayı 'Halka, tabana, topluma, millete aktaracağım' diyor. Seçim kazanmak için değil, televizyon, buzdolabı, kömür dağıtmak için değil, milleti kalkındırmak için.''
Cumhuriyet tarihindeki en büyük yolsuzlukların bu iktidar zamanında yaşandığını öne süren Baykal, ''Yolsuzluk artık kişisel olmaktan çıktı. Artık teşkilatlı yolsuzluk olmaya başladı. Yolsuzluk artık şirketle, dernekle yapılıyor'' diye konuştu.
Deniz Feneri e.V davasına da değinen Baykal, ''Dosya gelmiyor bir türlü. Ya sen niye bekliyorsun Almanya'dan dosyayı. Bu senin vatandaşınla ilgili. Senin polisin yok mu, senin güvenlik güçlerin yok mu, hakimin, savcın, kanunun yok mu?'' dedi.
Baykal, kürsüde duran kırmızı klasörü göstererek, ''Dosya istiyorsan işte al sana dosya. Türkiye Cumhuriyeti hala dosyayı getiremedi, inşallah yarın gelecek. Ama CHP bu dosyayı getirdi. İşte burada dosya...'' dedi.
Bütün bu konuların çözüleceğini ifade eden Baykal, ''İnşallah bu Deniz Feneri'nin içindeki sırları CHP iktidarında biz çözeceğiz'' diye konuştu.