
BDP : PKK'YA PARA AKTARDIĞIMIZI İSPAT EDİN!..
Erdoğan'ın sözlerinin iddiadan ibaret olduğunu belirten BDP Genel Başkan Yardımcısı İdris Baluken, ''PKK'ya BDP'li belediyelerden para aktarıldığı yönünde kamuoyunu tatmin edecek hiçbir belgenin ortaya konamadığını'' öne sürdü.
BDP Genel Başkan Yardımcısı İdris Baluken, BDP'li belediyelerle ilgili iddiaların asıl hedefinin partinin ortaya koyduğu özgür, demokratik yerel yönetimler modeli olduğunu savundu.
Baluken, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''BDP'yi ve BDP'li belediyeleri zan altında bırakan gerçek dışı iddialarda bulunduğunu'' savundu. BDP'li belediyelerin bazı Alman vakıflarıyla kredi sözleşmesi imzaladığı, bu kredilerin terör örgütü PKK'ya aktarıldığı, devletin Hakkari Belediyesi'ne aktardığı paranın başka amaçlar için kullanıldığına dair iddiaların hiçbir somut bilgi ve belgeye dayanmadığını ileri süren Baluken, BDP'li belediyelerin, iddia edildiği gibi Alman vakıflarından değil, Alman Kalkınma Bankası ve Alman Kalkınma Ajansı'ndan altyapı projelerinde kullanılmak üzere bir kısmı hibe, bir kısmı da geri ödemeli kredi aldığını kaydetti.
Bu işlemlerin Hazine ve DPT'nin denetiminde yapıldığını belirten Baluken, ''terör örgütü PKK'ya BDP'li belediyelerden para aktarıldığı yönünde kamuoyunu tatmin edecek hiçbir belgenin ortaya konamadığını'' öne sürdü.
''Devletin Hakkari Belediyesi'ne 17 trilyon aktardığı ve bu paranın farklı amaçlarla kullanıldığı'' iddiasını da yalanlayan Baluken, 2010 yılı itibariyle Hakkari Belediyesi'nin bütçesine 13,5 trilyon gibi bir kaynak tahsis edildiğini, bunun 2,8 trilyonunun İller Bankası tarafından kesildiğini, geri kalanın ise Hakkari Belediyesi'ne aylık ödemeler şeklinde aktarıldığını kaydetti.
Ayrıca, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nde örgüt elemanlarının çalıştırıldığı, bu elemanların eşbaşkan yetkisinde oldukları iddiası da tamamen asılsızdır.''
Baluken, iddialarla ilgili hukuki süreç başlatacaklarını da bildirdi.
OSMAN BAYDEMİR'DEN BAŞBAKAN'IN ALMAN VAKFI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALARINA CEVAP
BDP Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir, Başbakan Erdoğan'ın Alman Vakıfları'nın bazı belediyeler üzerinden PKK'ya para aktardığı şeklindeki sözleri için, "2004 yılından 2010 yılına kadar Diyarbakır Belediye Başkanı olduğum süre içerisinde tek bir kuruşa tenezzül etmişsem, gereği yapılsın" dedi.
Almanya Büyükelçiliği'nde düzenlenen Alman Birliği Günü'ne katılan BDP Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bir Alman Vakfı'nın bazı belediyelerle kredi anlaşması yaptığı ve bu yolla da terör örgütü PKK'ya para aktarıldığı yönündeki açıklamalarına cevap verdi. 2004 yılından 2010 yılına kadar olan Belediye Başkanlığı döneminin incelenmesini isteyen Baydemir, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:
"Temennim özellikle coğrafyanın dört bir yanında patlayan bütün havai fişeklerin patlamasından ibaret olması. Başbakan'ın ifade ettiği ve iddiada bulunduğu, BDP'li belediyeler ve ismini zikrettiği konuya dair Sayın Başbakan'a bir çağrıda bulunuyorum. 2004 yılından 2010 yılına Diyarbakır Belediye Başkanı olduğum süre içerisinde tek bir kuruşa tenezzül etmişsem, gereği yapılsın. Bütün Türk halkına çağrımdır. Türkiye'de herhangi bir belediye başkanı, milletvekili, siyasetçi, vali ve kamu alanında bulunan herhangi bir yönetici kim ki bu duruma maruz kalmışsa, tek bir kuruşa tenezzül etmişse o namerttir. Elinde böyle bir bilgi ve belge var da ortaya koymazsa, o da öyledir."
Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 13:31