Yaşam
  • 30.6.2009 12:39

BELEDİYE BAŞKANINA KIZDI, KENDİNİ DOĞRADI

ERZURUM'un AKP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'e kızan işsiz genç, belediye önünde kendini jiletle doğradı. Yaklaşık 20 aydır işsiz olduğunu söyleyen 30 yaşındaki İsmail Elkaz, "Başkan bana `iş falan yok. Git kendini öldür. Sen de kurtul biz de kurtulalım' dedi. Ben de istediğini yaptım" diye konuştu.

Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nde memur olarak çalışan İsmail Elkaz, panik atak hastalığı ve psikolojik sorunları nedeniyle düzenli işe gitmediği ve görev yapamaz duruma geldiği için 20 ay önce memuriyetten ihraç edildi. Mahkemeye başvuran Elkaz'ın işe iade davası sürerken, ailesini geçindirebilmek için iş arayan Elkaz, son çare olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'den yardım istedi. Belediye Başkanı da iddiaya göre, kendisi iş yapamaz durumda olduğu için, eşini temizlik işçisi olarak işe alabileceği vaadinde bulundu. Ancak aradan aylar geçmesine rağmen eşi Zübeyde Elkaz işe alınmayan İsmail Elkaz, dün yeniden Belediye'ye giderek Başkan Küçükler'le görüştü. İddiaya göre Başkan Küçükler İsmail Elkaz'ı, "iş falan yok. Git kendini öldür. Sen de kurtul biz de kurtulalım" diyerek makamından kovdu.

Görüşmenin ardından Belediye binası dışına çıkan İsmail Elkaz, bir jiletle vücudunu kesmeye başladı. Çevreden yetişenler tarafından güçlükle engellenen İsmail Elkaz'a ilk müdahale vatandaşlar tarafından yapıldı. Hastaneye kaldırılan İsmail Elkaz, "Başkan bana `git kendini öldür' dedi. Ben de istediğini yaptım. Zaten yokluk içinde yaşıyoruz. Yaşamasam da olur" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:35

İLGİLİ HABERLER