BELEDİYEYE YÖNELİK GENİŞ ÇAPLI SORUŞTURMA
Adli mercilerden alınan bilgilere göre, Etimesgut Belediyesi'ne yönelik bir yolsuzluk soruşturması Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatıldı. Bu soruşturma çerçevesinde, Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu'nun da dahil olduğu toplam 55 şüpheli için nezaret kararı çıkartıldı.
Operasyon kapsamında, şüphelilere ait olduğu tespit edilen 56 konut, 15 iş yeri ve 41 araçta arama ve el koyma süreçlerinin devam ettiği bildirildi. Ayrıca Ankara İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin belediye hizmet binasında da arama gerçekleştirdiği öğrenildi.
Gözaltına alınanlar arasında bulunan Belediye Başkanı Beşikçioğlu, Emniyet Müdürlüğü'ne sevk edilmeden önce Gazi Mustafa Kemal Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi'nde tıbbi muayeneden geçirildi.
İÇİŞLERİ BAKANLIĞI: 52 ŞÜPHELİ YAKALANDI
Operasyona ilişkin İçişleri Bakanlığı tarafından bir duyuru yapıldı. Bakanlık, firari durumda olan 3 şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğünü belirtti ve soruşturmanın dayandığı suçlamaları sıraladı:
'Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak ve Örgüte Üye Olmak, Zimmet, Rüşvet, İrtikap, İhaleye Fesat Karıştırmak, Edimin İfasına Fesat Karıştırmak ve Görevi Kötüye Kullanma' suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında aralarında Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu'nun da bulunduğu; 37 belediye çalışanı, 18 firma yetkilisi olmak üzere toplam 55 şüpheliye yönelik düzenlenen operasyonda 52 şüpheli yakalandı. 3 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.
ERDAL BEŞİKÇİOĞLU KİMDİR?
Türk oyuncu, tiyatro yönetmeni ve siyasetçi olan Erdal Beşikçioğlu, 5 Ocak 1970 tarihinde Ankara'da doğmuştur.
SANAT HAYATI
Babası Ünyeli ve Laz kökenli, annesi ise Priştine'den Ankara'ya göçen Arnavut bir ailenin ferdidir. Ortaöğrenimini İzmir Özel Türk Koleji'nde, lise eğitimini ise İzmir Narlıdere Mehmet Seyfi Eraltay Lisesi'nde bitirmiştir. 1989 senesinde Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'na kaydolmuştur. Konservatuvar eğitimi esnasında, İngiliz tiyatro yönetmeni William Gaskill tarafından verilen yaratıcı drama atölyelerine iştirak etmiştir. 1993'te mezuniyetinin ardından Devlet Tiyatroları kadrosunda oyuncu olarak görevine başlamıştır. 1995-96 sezonunda Diyarbakır Devlet Tiyatrosu'nda Müdür Vekili olarak hizmet vermiştir. Sanatçı, Ankara Devlet Tiyatrosu'ndan 2015 yılında emekli olmuştur. 2022'de ise Allame, No.1, Şehinşah ve Şanışer gibi rap sanatçılarının yer aldığı Tirat albümünde 'Tirat by Erdal Beşikçioğlu' parçasını seslendirmiştir.
SİYASİ KARİYERİ
Erdal Beşikcioğlu'nun siyasi kariyeri, 11 Ocak 2024 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi tarafından 2024 Türkiye yerel seçimleri için Etimesgut Belediye Başkan adayı olarak gösterilmesiyle başlamıştır. 31 Mart 2024'te gerçekleştirilen seçimi kazanarak Etimesgut Belediye Başkanı unvanını elde etmiş ve 4 Nisan'da mazbatasını alarak görevine resmen başlamıştır.




