14 yıl önce, 7 yaşındayken Manisa’dan kaçırılıp İran’a götürülen Ahmet Tenahani ailesine kavuştu.
Yapılan DNA testi sonucu 21 yaşındaki gencin, Turgutlu’lu Halit Kılıç’ın oğlu Yaşar olduğu anlaşıldı. İran’da yaşadığı yıllar boyunca yurdunu ve ailesini unutmayan genç, "Ben Türküm, ben Yaşar’ım" dedikçe hastanelik olana dek işkence gördü.
Türk gencinin yardımına, yine bir işkence sonrası Tahran’da kaldırıldığı hastanedeki doktor yetişti. Tenahani, hikayesini anlattığı doktorun yardımıyla 4 ay önce sınırı kaçak geçip Hakkari’ye geldi. Bir ailenin yanında kalmaya başladı.
Ve 20 gün önce kader gencin yüzüne gülmeye başladı. Bir TV kanalına çıkarak öyküsünü anlattı. Manisa’dan Cuma Öztürk ile Halit Kılıç, "bizim oğlumuz" diyerek Hakkari’ye geldi. Gerçek ailenin belirlenmesi için DNA testine gerek duyuldu. Test sonucu 16 gün sonra dün belli oldu. Ahmet Tehanahi’nin Halit Kılıç’ın kaçırılan oğlu Yaşar Kılıç olduğu ortaya çıktı.
İLK GÖRDÜĞÜMDE TANIDIM
İlk karşılaştıklarında hangi takımı tuttuğunu ve nasıl kaçırıldığını soran ve oğlunun sol eline bakan Halit Kılıç, "İlk günden beri yüzde yüz benim oğlum diyordum, öyle de çıktı. Çok mutluyum. Ancak büyük ihtimalle bayramı Hakkari’de geçireceğiz. Çünkü resmi sonuçlar henüz ulaşmadı, bayramdan sonra ulaşabilir" dedi.
/Behçet DALMAZ, DHA, Hürriyet
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 23:18