Gündem
  • 21.5.2006 11:50

"BENİ ASLA TARAF GÖSTERMESİNLER"

BİLGİN ŞAŞMAZ
ANKARA - Danıştay'a yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırıda yaralanan Danıştay üyelerinden Ayfer Özdemir, türban kararıyla ilgili kullandığı azlık oyunun bazı çevreler tarafından kendi çıkarları doğrultusunda kullanıldığını belirterek, "Cumhuriyet düşmanları beni kendilerinden tarafmışım gibi göstermesinler. Attıkları kurşun öldürmedi, ama bu beni öldürür" dedi.
Özdemir, tedavi gördüğü Hacettepe Hastanesi'nden taburcu edildi. Hastaneden ayrılırken gazetecilere bir açıklamada bulunan Özdemir, "Benim açımdan olayla ilgili söylenecek fazla bir şey kalmadı. Söyleneceklerin en güzelini, en onurlusunu ve en anlamlısını 18 Mayıs günü laik Türk halkı söyledi. Onlarla gurur duyuyorum. Onları çok seviyorum" diye konuştu.
Açıklamasında türbanla ilgili kararda kullandığı azlık oyuna ilişkin de değerlendirmede bulunan Özdemir, "Benim bu kararda kullandığım azlık oyunu bazı siyasi çevrelerin kendi çıkarları doğrultusunda kullanmalarından rahatsızlık duyuyorum. Azlık oyumu iyi yorumlayabilmeniz için Ankara 6. İdare Mahkemesi'nin iptal kararını çok iyi okuyun" açıklamasında bulundu. Özdemir şöyle devam etti:
"Azlık oyumda sadece hukuki bilgime ve vicdani kanaatime dayanarak karar verdim. Yoksa azlık oyum türbana taraftar olduğum anlamını asla taşımıyor. Azlık oyum böyle yorumlanmasın. Hele Cumhuriyet düşmanları asla beni kendilerinden tarafmışım gibi göstermesinler. Attıkları kurşun öldürmedi ama bu beni öldürür."
Olayın nasıl meydana geldiği yönündeki soruyu, gereken bilgileri polise verdiğini belirterek yanıtlamayan Özdemir, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın olayda hayatını kaybeden Mustafa Yücel Özbilgin'in cenazesine katılmamasıyla ilgili de herhangi bir değerlendirmede bulunmadı. Özdemir, bir soru üzerine de, "Sağ basın olayı farklı lanse etmeye başladı. Ben bir hakimim, kadı değilim. Benim verdiğim karar, o günün şartlarında ve mahkeme kararları doğrultusunda bir karardı. Yoksa türbanı tasvip ediyorum anlamında değil" diye konuştu.
Özdemir daha sonra, polis eskortu eşliğinde Hacettepe Hastanesi'ne ait bir otomobille evine götürüldü.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 05:18

İLGİLİ HABERLER