Gündem
  • 7.4.2026 11:04

İran Kuveyt'de Amerikan üssünü vurdu.. 15 asker yaralandı

 İran, Kuveyt'teki ABD üssüne İHA'larla saldırı düzenledi. Saldırıda 15 ABD askerinin yaralandığı belirtildi. 

İRAN'DAN ATILAN FÜZE PARÇALARI İSRAİL'DE 5 NOKTAYA İSABET ETTİ

İsrail ordusunun, İran'dan füze fırlatıldığının tespit edildiği ve hava savunma sistemlerinin devreye girdiği yönündeki açıklamasının ardından, Tel Aviv ve çevresi ile güneydeki Eilat kenti ve çevresinde sirenler çaldı.

İsrail'in acil yardım servisi Kızıl Davut Yıldızı, isabet bilgisi alınan noktalara ekiplerin sevk edildiğini ve gerekmesi durumunda bilgi paylaşılacağını bildirdi.

Yedioth Ahronoth gazetesi, İran'ın çok başlıklı füzesinin parçalarının Tel Aviv, Bnei Brak, Ramat Hasharon, Ramat Gan ve Rosh Haayin'e isabet ettiğini ve bölgelerde patlamaların meydana geldiğini aktardı.

Füze parçalarının isabet ettiği yerlerdeki evler ve araçlarda hasar oluştuğu görüntüler basına yansıdı.

İsrail'in Kanal 12 televizyonu ise İran'dan merkez ve güneye çok sayıda füzenin fırlatıldığını belirtti.

İRAN'IN SALDIRISINDA 15 AMERİKAN ASKERİ YARALANDI

ABD medyası, Kuveyt'teki Ali el-Salim Hava Üssü'ne düzenlenen İran menşeli bir insansız hava aracı (İHA) saldırısında 15 Amerikan askerinin yaralandığını bildirdi.

Amerikan CBS News kanalına konuşan iki ABD'li yetkili, söz konusu İHA saldırısına ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, gece saatlerinde Kuveyt'teki Ali el-Salim Hava Üssü'ne düzenlenen İran menşeli bir İHA saldırısında 15 Amerikan askerinin yaralandığı belirtildi.

Söz konusu askerlerin bazılarının görevlerine döndüğü bilgisi de paylaşıldı.

Güncellenme Tarihi : 7.4.2026 11:11

İLGİLİ HABERLER