Beşiktaş basketbolda tarih yazdı
İstanbul'daki maçta 3'lük atışlar yağmur gibi yağdı.İki takımda çok yüksük üçlük atış yüzdesiyle oynadı.
THY Avrupa Ligi (D) Grubu 7. maçında Almanya'nın Brose Baskets takımını konuk eden Beşiktaş, rakibini 83-72'lik skorla mağlup etti.
İlk yarının son dakikalarına kadar maça ağırlığını koyamayan Beşiktaş, hakemin Markota'ya verdiği teknik faul ile adeta maça geri geldi. O dakikadan sonra rakibine savunmada nefes aldıramayan ve inanılmaz bir şut yüzdesi ile oynayan Beşiktaş karşılaşmayı 11 sayılık farkla kazanmayı başardı.
İkinci yarıda savunmada Falker yaptığı 4 blokla rakibi pota altında bunaltırken 20 sayı atan Christopher ve 17 sayı bulan Jerrels skor yükünü çeken isimler oldu.
Maçın en skorer ismi ise 21 say ile konuk ekibin Slovak oyuncusu Anthon Gavel oldu.
SALON: Abdi İpekçi Spor Salonu
HAKEMLER: Carl Jungerbrand- Roberto Chiari- Ioannis Foufis
BEŞİKTAŞ (83): Muratcan Güler 7 (5 ribaund- 3 asist), Can Akın 2 (2 ribaund), Gasper Vidmar 10 (5 ribaund), Randal Falker 4 (5 ribuand), Serhat Çetin 5 (2 ribaund- 1 asist), Damir Markota 13 (7 ribaund-2 asist), Patrick Christopher 20 (7 ribaund), Vladimir Dasic 5 (2 ribaund- 2 asist), Barış Hersek (1 asist), Curtis Jerrells 17 (2 ribaund- 6 asist)
BROSE BASKETS BAMBERG (72): Sergerio Gipson 2 (1 ribaund- 2 asist), John Goldsberry 3 (4 asist- 4 ribaund), Bostjan Nachbar 7 (2 ribaund- 3 asist), Karsten Tadda 4 (8 ribaund), Philipp Neumann 4 (1 ribaund), Sharrod Ford 4 (2 ribaund), Latavious Williams 4 (1 ribaund- 1 asist), Casey Jacobsen 14 (2 ribaund-1 asist), Anton Gavel 21 (1 ribaund- 3 asist), Mazik Zırbes 9 (5 ribaund- 2 asist)
1.PERİYOT: 18-18
2.PERİYOT: 18-24
3.PERİYOT: 26-12
4.PERİYOT: 21-18
MAÇIN AYIRINTILARI
Maça hızlı başlayan Gasper Vidmar ve Patrick Christopher ikilisi, ilk çeyrekte Beşiktaş’ın attığı 18 sayının 16’sına imzalarını atarlarken, ilk 10 dakikalık bölüm 18-18’lik eşitlikle tamamlandı.
İkinci periyotta Anton Gavel’in üç sayı çizgisinin gerisinden bulduğu isabetlerle skor üstünlüğünü eline almaya başlayan rakip takım, 16. dakikada farkı çift hanelere çıkardı (27-37). Bu dakikadan sonra seyircinin de desteğiyle yeniden bir tempo yakalayan ve oyuna yeniden ortak olmak isteyen Siyah-Beyazlılar, Vladimir Dasic’in son saniyede gelen basketiyle soyunma odasına 6 sayı farkla; 36-42 geride girdi.
Soyunma odasından Gasper Vidmar ve Damir Markota’nın sayılarıyla dönen Beşiktaş, yakaladığı 10-2’lik seriyle 23. dakikada 46-44 öne geçti. Bu dakikadan sonra adeta alev alan Markota ile farkı açmaya başlayan temsilcimiz, final periyoduna 62-54’lük üstünlükle girdi. Son çeyrekte Randal Falker’ın da hem hücumda hem de savunmada devreye girmesiyle oyununun kontrolünü tamamen eline geçiren Beşiktaş mücadeleden 83-72 galip ayrıldı.
Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 10:57