Spor
  • 28.2.2015 11:51

Beşiktaş Brugge'yi geçip son 8'e yürür

Uğur Meleke, Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakibi Club Brugge'u değerlendirdi.

Meleke'nin Milliyet'teki yazısı şu şekilde;

"Belçika futbolu, hem uluslararası arenada hem de kulüpler düzeyinde son 6-7 yılda gerçekten başarılı bir proje yürüttü. Aynen Almanya gibi 2000’lerin başında iyi bir altyapı düzeneği oluşturdular, 2008 Olimpiyat dördüncüsü milli takım bugün Hazard’la, Fellaini’yle,Kompany ile, De Bruyne’le, Lukaku’yla dünya futboluna hükmeder noktada... Euro 2012 elemelerine 4’üncü torbadan girebilen Belçika, şu anda FIFA sıralamasının 4’üncüsü... Brezilya, İspanya gibi ülkelerin üstünde... Belki uluslararası yıldızlarının neredeyse tamamı Premier Lig’de oynuyor ama yerel kulüpler de ürettikleri genç oyuncularla dikkat çekici bir enerjiye ve potansiyele sahipler. Şampiyonlar Ligi’nde Anderlecht’i hep birlikte izledik: Yaş ortalaması 21 olan çoluk-çocuk denebilecek bir takım hem Galatasaray’ı hem deArsenal’i çok zor durumlara düşürdü. Şimdi de Beşiktaş’ın karşısında hem ligde Anderlecht’in bir puan üstünde lider olan, hem Belçika Kupası’nda finale çıkmış, hem de rakiplerinin aksine Avrupa’da son 16’ya kalmış Brugge var. Ve yine genç bir takım bu.

Önceki gece Avrupa Ligi’nde Aalborg’u 3-0 yenen Brugge takımında 19’luk Bolingoli, Oulare ve Dierckx, 22’lik Ryan, Mechele, Meunier ve De Bock forma giydiler. Aynen Anderlecht gibi Brugge’un da sorunu savunmada: Son 3 kritik maçlarına, Danimarka’da Aalborg’a, ligde Gent’e ve içeride Aalborg’a karşı üçlü savunmayla başladılar. Ama maç içinde yaşlı De Fauw’u sağ beke kaydırarak dörtlü savunmaya dönebiliyorlar. Birçok genç takım gibi maaile hücuma gidip, top kaybettiklerinde faul yapıyorlar: Hafta sonu Gent’i durduramayıp 14 şut imkanı verince 19 da faul yapmışlar.

Hücumda milli oyuncuları Tom de Sutter zaten yakından tanıdığımız bir isim. Hava toplarında etkili, kuvvetli. Muhtemelen Balotelli örneğinde olduğu gibi önce Veli, sonra Franco ile didişecek. Babasının oğlu 1,96’lık genç Oulare de bir başka kuvvet istasyonu. Ofansın yeteneklisi ise İsrailli forvet Refaelov. Son vuruşlarda etkili bir isim. Gruplarda Torino ve HJK maçlarına çift santrfor başlamışlar, Beşiktaş’a karşı da böyle bir tercih yaparlarsa şaşırtıcı olmaz.

Brugge’ün sadece oyuncu kadrosu değil, kulübü de tecrübesiz. 2004’ten beri ilk kez son 16 turuna kalıyorlar ve geldikleri nokta konusunda gururlular. Yani Beşiktaş’ın bir yukarıya yürüme konusunda iştahı da, isteği de, kalitesi de ağır basıyor. Avrupa Ligi eşleşmelerine bakınca sanki kader Beşiktaş’tan yana gibi: İki güçlü İspanyol ve iki iyi İtalyan’dan birer tanesi bu turda veda edecek.Wolfsburg’la Inter’in eşleşmesi de güzel. Olur da son 8’e Sevilla, Wolfsburg, Roma gibi ekipler çıkamazlarsa Beşiktaş’ın yeni hedefler konusunda çok daha fazla umut taşıyacağını düşünüyorum ben"

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 21:52

İLGİLİ HABERLER