Spor
  • 13.5.2013 11:50

Beşiktaş, "savunmayı çözdü"

İSTANBUL - Sezon başından beri bu konuda büyük sorunlar yaşayan siyah-beyazlı ekip, son 3 haftada sadece 1 gol yedi.
     İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile 1-1 berabere kalarak lige başlayan ''Kara Kartallar'', 30. haftaya kadar başarılı defans yapamamanın sıkıntısını çekti. Süper Lig'in 30. haftasına kadar 46 golü kalesinde gören Beşiktaş karşısında, rakip oyuncular son 3 haftada sadece 1 kez gol sevinci yaşayabildi.
    
     -Cenk Gönen, kaleyi kapattı-
    
     ''Kara Kartallar''da kaleci Cenk Gönen, uzun bir aranın ardından kalede yaşanan sıkıntıları gidermeyi başardı.
     Geldiği günden beri zaman zaman eleştirilen ve bu sezon da görev aldığı karşılaşmalarda beklentileri karşılayamayan Cenk, geride kalan 3 haftada sadece 1 gol yiyerek başarılı bir performans ortaya koydu.
     Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba, 30. haftada Akhisar Belediyespor karşısında forma giyen ve 4 gol yiyen Allan McGregor'u daha sonra oynanan karşılaşmalarda kenara alarak, Cenk Gönen'e kalede görev verdi. Tecrübeli kaleci, oynadığı son 3 maçta kalesini başarıyla koruyarak güven verdi.
    
     -İyi savunmayla 9 puan topladı-
    
     Beşiktaş, geride kalan 3 haftada iyi savunma yaparak 9 puan topladı.
     Bu süreçte sadece Eskişehirspor'dan 1 gol yiyen siyah-beyazlı ekip, üst üste 3 maçını da kazanarak 9 puan toplamayı bildi.
    
     -Savunmanın göbeğinde Sivok-Escude ikilisi tuttu-
    
     Siyah-beyazlı ekipte savunmanın göbeğinde görev alan Sivok-Escude ikilisi başarılı oldu.
     Sezon içinde performansıyla zaman zaman büyük eleştirilere maruz kalan Fransız futbolcu Escude, Tomas Sivok ile birlikte geride kalan haftalarda kendisinden bekleneni ortaya koydu. Defansın sağında yer alan Roberto Hilbert'in yanı sıra sol kanatta forma giyen Emre Özkan da başarılı futbollarıyla bu periyotta takımlarına katkı yaptılar.
    
     -Defans kurgusu bozulacak-
    
     Son 3 haftada başarılı bir görüntü sergileyen Beşiktaş'ta 34. haftada Kayserispor ile oynanacak karşılaşmada savunmanın kurgusu değişecek.
     Cenk Gönen, Hilbert, Sivok, Escude ve Emre Özkan ile son 3 haftada kalesini başarıyla savunan siyah-beyazlı ekipte Gençlerbirliği karşısında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Emre Özkan, takımını yalnız bırakacak.
    
     -Formunu rekoru engellemek için kullanacak-
    
     Beşiktaş, son haftalarda savunmasında yakaladığı formu ligin 34. haftasındaki Kayserispor maçına taşıyarak gol yeme rekorunu engellemeye çalışacak.
     Spor Toto Süper Lig'de şu ana dek 47 gol yiyen siyah-beyazlı takım, bir gol yediği takdirde bir sezonda en çok gol yeme rekorunu egale edecek. Kayserispor'un 2 gol atması halinde ''Kara Kartallar'', tarihinin en çok gol yediği sezonu yaşayacak.
     2000-2001 sezonunda 34 karşılaşmada 48 gol yiyerek lig tarihindeki en çok gol yediği sezonu yaşayan siyah-beyazlı ekibin, Kayserispor karşısındaki en büyük kozu son 3 karşılaşmadaki savunması olacak.
    
     -Geride kalan 3 haftada aldığı sonuçlar-
    
     ''Kara kartallar''ın başarılı savunma yaptığı son 3 haftada aldığı sonuçlar şöyle:
     Beşiktaş-Orduspor......: 2-0
     Eskişehirspor-Beşiktaş.: 1-2
     Beşiktaş-Gençlerbirliği: 3-0
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:23

İLGİLİ HABERLER