Spor
  • 20.10.2005 02:40

BEŞİKTAŞ'IN UEFA'DAKİ RAKİBİ BOLTON'DA 16 DEĞİŞİK ÜLKEDEN OYUNCU VAR!..

Beşiktaş'ın UEFA kupası rakiplerinden Bolton son dönemde ‘asansör' takımlık ünvanını bırakarak üst sıralara tırmanan bir takım hüviyetine büründü.

Bu başarıda şüphesiz en büyük pay teknik direktör Sam Allardyce'ye ait. Göreve 19 Ekim 1999'da gelen Allardyce, kısıtlı bütçe ile takıma fayda sağlayacak oyuncuları bulmada büyük başarı gösterdi. 2001-02 sezonunda Premier Lig’e 3 yıl aradan sonra tekrar yükselen Bolton, geçen sezon ligi 6. sırada tamamlayarak tarihinde ilk defa Avrupa kupalarında mücadele etme hakkını elde etti.

Bolton Wanderes elinde bir dünya rekorunu bulunduruyor. 1874 yılında kurulan İngiltere'nin köklü kulüplerinden biri olan Bolton'un kadrosunda tam 16 değişik ülkeden oyuncu bulunuyor. Takımda top koşturan oyunculardan sadece Walker, Hunt, Nolan ve Davies İngiliz vatandaşı. İngilizleri Diagne - Faye, Fadiga ve Diouf ile Senegalliler takip ediyor. Takımda 16 değişik ülkeden oyuncu olunca soyunma odası ve sahada konuşulan dil sayısıda tam iki elin parmakları sayısına erişiyor. Bolton bir İngiliz takımı ve İngilizce de dünyanın en yaygın dillerinden biri olmasına karşılık takımdaki İngilizlerle beraber İngilizce’yi iyi derecede konuşan oyuncu sayısı sadece 8. Bu rakama Britanya Krallığı’na bağlı Speed (Galler) ve O'Brien (İrlanda) dahil.

Bolton bu sezon ilginç bir kadroyla mücadele ediyor. Geçen sezon 6 gol kaydeden takımın forvet oyuncularından Danimarkalı Henrik Pedersen bu sezon forvet olarak başladığı lig yarışında ilerleyen haftalarda defansın solunda görev yapmaya başladı. Takımın kalesini koruyan Finli Jussi Jaaskelainen tam 8 sezondur takımın kalesini korurken, geçen sezon 8 maç gol yemedi. Sezona 4-4-2 ve 4-3-3 oyun düzeniyle başlayan Bolton, ilerleyen haftalarda 4-5-1 düzeniyle mücadele etmeye başladı. Defansta Rahdi Jaidi - Tal Ben Haim - Bruno N'Gotty - Henrik Pedersen görev yapıyor.

Ortasahada Kevin Nolan - Jay Jay Okocha - Gary Speed - Nakata - Ricardo Gardner takımın yükünü çekiyor. Forvette ise Kevin Davies gol arıyor. Bolton kadrosunda Okocha, Nakata, Hadji El Diouf ve Gary Speed gibi yıldızları barındıyor.

BOLTON’UN BM’Yİ ANDIRAN DİLLERİ

İngilizce: Walker, Hunt, Nolan ve Davies (İngiltere), Okocha (Nijerya), Gardner (Jamaika), Speed (Galler), O'Brien (İrlanda)

Fransızca: N'Gotty ve Fernandes (Fransa), Diagne- Faye, Fadiga ve Diouf (Senegal)

İspanyolca: Campo (İspanya), Borgetti (Meksika)

Arapça: Jaidi (Tunus)

Danimarkaca: Pedersen (Danimarka)

Fince: Jaaskelainen (Finlandiya)

Yunanca: Giannakopoulos (Yunanistan)

İbranice: Ben Haim (İsrail)

Japonca: Nakata (Japonya)

Portekizce: Vaz Te (Portekiz)

 

/Hasan Cücük - Zaman

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:51

İLGİLİ HABERLER