Spor
  • 6.5.2013 15:51

Beşiktaş'ta seçim tarihi belli oldu!..

BEŞİKTAŞ'ta olağanüstü genel kurulda yapılan tüzük değişikliğiyle başkanlık süresinin 3 dönem ile sınırlandırılmasının yanı sıra olağan seçimli genel kurulun ocak ayından mayıs ayına alınması resmileşti.

Tüzüğün değişen 18. Maddesi'nde şu ifadelere yer verildi.

"İlki 2013 yılı Mayıs veya Haziran ayında yapılmak üzere, her 3 (üç) yılda bir, günün koşulları (fikstür, dini ve milli bayramlar vb.) dikkate alınarak, Yönetim Kurulu tarafından belirlenecek bir Pazar günü, Genel Kurul toplantısına uygun bir salonda yapılır. O gün çoğunluk olmazsa, yine 1 (bir) hafta sonra, aynı yer ve saatte usulüne uygun olarak ikinci toplantı yapılır. Bu toplantıda yalnız seçim ile uğraşılır. Başkan adaylarının programlarını ve yönetim kurullarını tanıtım konuşmaları dışında konuşma yapılamaz. Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı yapıldığı takdirde, yukarıda belirtildiği üzere her 3(üç) yılda bir yapılması gereken Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı, Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantı tarihini takip eden 3 (üç) yıl sonraki Mayıs ayında yapılır."

2 HAZİRAN PAZAR GÜNÜ OLAĞAN SEÇİMLİ GENEL KURULA GİDECEK

Bu maddeye göre siyah beyazlı kulüpte bu mayıs ayında olağan seçimli genel kurul yapılacak. Yıldırım Demirören'in istifası sonrası 2012 Mart ayında olağanüstü seçimle göreve gelen Fikret Orman, eski tüzük gereği 2014 Ocak ayında yapılacak olağan seçimde yeniden başkan olmak için aday olacaktı. Ancak değişen tüzük gereği bu seçim 7 ay öne alınarak bu mayıs ayında yapılacak. Konu ile ilgili edinilen bilgiye göre Beşiktaş Kulübü 26 Mayıs Pazar günü için olağan seçimli genel kurul kararı alacak. Bu kurulda çoğunluk sağlanamaz ise bir sonraki hafta olan 2 Haziran Pazar günü seçim gerçekleşecek. Yani Beşiktaş'ta önümüzdeki 3 yıl için görev yapacak olan Başkan ve yönetim kurulu 2 Haziran Pazar günü yapılacak olağan seçimli genel kurul ile belirlenecek. Siyah Beyazlı kulübün seçim tarihi ile ilgili resmi açıklamayı önümüzdeki günlerde yapması bekleniyor.

YÖNETİM KURULU ÜYE SAYISI 15 OLACAK

Ayrıca tüzüğün Yönetim Kurulunun Görev Dağılımı ve Çalışmaları başlığı altında değişen 36. maddesi gereği yönetim kurulu üyes sayısı 18'den 15'e düşürülecek. 2 Haziran'da yapılacak seçim sonrası Beşiktaş yönetimi 1 başkan ve 10'u asil, 5 Yedek olmak üzere 15 üyeden oluşacak.

 

DHA

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:36

İLGİLİ HABERLER