Bilim
  • 14.9.2022 11:21

Besin Mayası Nedir?

Vegan ve vejetaryen mutfağı denildiği zaman akla ilk gelen besinler arasındaki besin mayası eski çağlardan beri kullanılan özel maya türlerindendir. Vitamin, karbon, fosfat, biotin ve farklı minerallere ihtiyaç duyanlar beslenme düzeni içerisine besin mayasını dahil edebilirler. Doğrudan tüketilebilecek olan besin mayası vitamin ve mineral açısından zengin gıdalardandır. Bu mayanın elde edilebilmesi adına oksijen sağlandıktan sonra aerobik şartlar oluşturulur. Böylelikle besin mayası ortaya çıkar.

 

Besin Mayası Ne İşe Yarar?

 

Besin mayası kontrollü ortamlarda ortaya çıkarılmış gıdaları tüketmek isteyenler için ideal bir seçenektir. Büyüme süresinin sonunda inaktif hale getirilmesi adına pastörize işlemlerden geçirilir ve kurutma işlemi tamamlanır. Isı ile etkisiz hale getirilen besin mayası diyet listelerinde yer alabilir.

 

Birbirinden farklı şekilde kullanılabilecek besin mayaları sağlıklı beslenme düzeninizin oluşturulabilmesi adına oldukça işe yarardır. Tadı tuzlu olarak nitelendirilebilecek olan besin mayası peynir ve fındık arasındaki aroması ile bu tür lezzetleri sevenlerin tercih ettiği bir gıdadır.

 

Besin mayası ev yapımı poğaçalar, makarna sosları, çorbalar ve salatalar için işe yarayabilecek gıdalardandır. Tükettiğiniz gıdaları zenginleştirerek daha sağlıklı hale getirmek istiyorsanız sizler de besin mayasını tercih edebilirsiniz.

 

Besin Mayasının Faydaları Nedir?

 

Besin mayası faydaları ile ön plana çıkar. Vitamin ve mineral içeren besin mayaları aynı zamanda özel bir antioksidan kaynağıdır. Antioksidan içeriği sayesinde toksinlerle savaşabilmenize destek verir. Vegan beslenme düzeni başta olmak üzere farklı beslenme türlerine uyum sağlayabilecek özellikleriyle dikkat çeker.

 

Kalorisi ve sodyumu düşük olan besin mayası glutensiz beslenmek isteyenlerin beslenme düzenini destekler. B kompleks vitaminleri, çinko, folik asit, biotin içerir. Bağışıklık sisteminin korunmasına yardımcı olabilecek beta-glukan ile dikkat çeker. Kırmızı kan hücrelerinin üretimi söz konusu olduğu zaman tercih edilebilir. Sinir sisteminin sağlıklı ve dengede olmasına destek veren besin mayası B12 ihtiyacı olanların da tercih edebileceği gıdalar arasında yer alır.

 

Besin mayasını doğrudan besin olarak veya gıdaların zenginleştirilebilmesi adına kullanabilirsiniz. Özel tadı ile farklı damak zevklerine hitap edebilen besin mayalarını serin ve hava almayan yerlerde doğru şekilde muhafaza ettiğiniz takdirde lezzetli bir şekilde tüketebilirsiniz.

 

Besin Mayası Nereden Alınır?

 

Besin mayası türlerinin faydalarından yararlanmak istiyorsanız katkı maddesi içermeyen kaliteli olanlarını tüketmelisiniz. Bu noktada sağlıklı tercihlerde bulunmak isterseniz Naturiga besin mayası çeşitlerine göz atabilirsiniz. Aynı markanın besin mayası ile beraber kullanabileceğiniz alternatiflerini de tercih edebilirsiniz.

Güncellenme Tarihi : 14.9.2022 11:22

İLGİLİ HABERLER