Gündem
  • 12.6.2012 12:33

'Beyefendiyi İmralı'ya götürmek lazım'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin haftalık olağan grup toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Konuşmadan satır başları şu şekilde;

Biz bütün vatan topraklarının partisiyiz. 75 milyonun iktidarıyız dedik. Batıda yaşayan vatandaşlarım neye sahipse Güneydoğu'da ve Karadeniz'de yaşayan kardeşlerim buna sahip olacak.  Bu oyunları milletle beraber iktidar olarak bozacağız. Halkımızın bu düzenlemeleri takdir ile ve memnuniyetle karşılayacağını ben yürekten inanıyorum.

Geçen hafta CHP liderini AK Parti Genel Merkezi'nde ağırladık. Terör ve Kürt meselesini konuştuk. CHP'nin ortaya koyduğu yeni tavır ve girişim toplumda şüphesiz yeni bir havanın oluşmasına vesile oldu. CHP bu uzlaşı atmosferinin oluşturulmasında geç kalmıştır. Ancak geç de kalsa CHP'nin attığı bu adımdan memnuniyet duyarız.

Meclis'te grubu olan partiler olmak üzere şahsım ve Başbakan Yardımcım sayın Atalay randevu taleplerinde bulundular. TBMM'de bir özel oturumda meseleyi ele aldık. Toplumdan gelen destek ve katkıya rağmen o zaman CHP ve MHP bizlere kapılarını en baştan kapattılar. Hatta alaycı bir üslupla 'ancak kahve içmeye gelebilirler' dendi, kameralardan bahsettiler. BDP ise sorunun değil çözümün bir parçası olmayı tercih etmiştir.

Gerek 12 Eylül halkoylamasında gerek 12 Haziran seçimlerinde Türkiye'nin tamamında politikamız milletimizden teyid aldı ve yolumuza devam ediyoruz. Bugün CHP, MHP ve BDP olmak üzere partilerin sürece dahil olması konusunda hiç bir ön yargımız ve ön şartımız yok. Kimden gelirse gelsin katkı almaya hazırız. Takdir edersiniz ki, sıkılı yumruklarla tokalaşma olmaz.

Özellikle MHP inkarcı bakış açısıyla hareket ettiği için ortaya bir politika koymuyor. Sadece hamasetle ve reddiyetçilikle meseleye yaklaşıyor. Başta MHP Genel Başkanı olmak üzere MHP'li yöneticilerin fikir, görüş koymak yerine sadece hakaret etmeyi tercih etmelerini ben milletime havale ediyorum. Şimdi çıkmış şimdi İmralı'da yaşıyor mu diye soruyor. Peki yaşadığını görürsen ne yapacaksın? O zaman beyefendiyi İmralı'ya götürmek lazım.

Tüm bu ağır hakaretler karşısında MHP'nin çelişkilerini ve tutarsızlıklarını kamuoyuna anlatmaya devam edeceğiz. MHP, CHP ve BDP bu sürece destek verirlerse AK Parti için değil Türkiye için vereceklerdir. Bu sürecin dışında kalanlar çözümün değil sorunun parçası olacaktır.

Bizim hiç kimseye eyvallahımız olmaz. Bundan sonra da aynı kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. Ben CHP Liderine şunu söyledim, "MHP sizin kabul etmiyor mu, BDP etmiyor mu? Siz bu işte samimi iseniz arkadaşlarıma verelim talimatı bu çalışmayı sürdürsünler" Biz bu kadar olumlu bakıyoruz. Sizin toplumsal mutabakat dediğiniz yüzde yüz mutabakat olduğunuz anlamına gelmez.

İktidar ile ana muhalefet anlaştığı zaman Allah'ın izniyle mutabakat sağlanmıştır. Diğerleri zaten kendilerini dışlıyorlar. CHP'liler şu anda MHP'yi ikna etmeye çalışıyorlarmış. İnşallah ikna ederler. Ben arkadaşlarıma talimatı verdim. Eğer sayın Kılıçdaroğlu arkadaşlarına talimatı versin ve iki heyet çalışmaya başlasınlar.

Kapılarımız açık, istişare ederiz ama hiçbir dayatmaya boyun eğmeyiz. Bu mesele milli bir meseledir. Bu mesele çelik gibi sinirleri, ilkeli, tutarlı, dirayetli bir duruşu zorunlu kılan bir meseledir. Bu mesele çarketmeyi kaldıramaz. Sözkonusu olan anaların umududur. CHP Genel Başkanı'ndan en azından bu meselede ilkeli, tutarlı ve sağlam bir duruş bekliyoruz.

Milletin bu meselede hayal kırıklığına tahammülü olmadığını burada hatırlatmak istiyoruz. Partilerin süreç içindeki rollerini önemseriz. Ancak süreci partilerin tutumuna endeksleyemeyiz. Doğru bildiğimiz yolda yalnız da kalsak aynı yolda yürümeye devam ederiz. Ne MHP'nin tahriklerini göz önüne alırız ne de terör örgütünün faaliyetlerini.

Geçen hafta Proton hızlandırıcı tesisin açılışını yaptık. Biz görevi devraldığımızda Çanakkale şehitliğinin durumu içler acısıydı. Hükümet olarak tarihi yarımadayı yeniden ele aldık ve orada şehitliğimizin azizliğine denk düşen işleri yaptık. Şehit kabirlerine ulaşımı kolaylaştırmak üzere yaklaşık 77 km. yol inşa ettik.

Şehitliğin ve abidenin çevre düzenlemesini büyük bir hassasiyetle gerçekleştirdik. İnşallah 2013 yıl sonunda tüm çalışmalarımızı bitireceğiz. Bütün bu çalışmalar sayesinde Çanakkale'deki şehitliklere 2002 yılında sadece 200 bin olan ziyaretçi sayısı bugün 2,5 milyona yaklaşıyor. Sizler de çocukları oraya götürmeyi ihmal etmeyin ha!

Bu arada il kongreerimiz hız kesmeden çok büyük heyecan, coşku ve demokrasi atmosferinde devam ediyor. En son Antalya ile 73. il kongremizi tamamladık. Şanlıurfa'da 38 sıcağa rağmen tüm tribünler tıklım tıklım olmak şekilde yaptık. Şimdi 8 ilimiz kaldı, inşallah onları da tamamlayıp ondan sonra da büyük kongremize hazırlığımızı yapacağız.

 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 17:23

İLGİLİ HABERLER