Asayiş
  • 29.4.2010 17:50

BEYZA'NIN KATİLİNE MÜEBBET

Duruşmaya katılan Beyza'nın babası ve avukatı karar aşamasında duygulu anlar yaşadı.
Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 4 yaşındaki Beyza'nın öldürülüp, yakılması davasının 5. duruşması yapıldı. Duruşmaya tutuklu sanık Kezban Uslu, Beyza'nın babası, yakınları ve taraf avukatları katıldı. Mahkeme heyeti, cinayet zanlısı Kezban Uslu'nun akıl sağlığının tam olduğuna dair raporun geldiğini ve tüm eksikliklerin tamamlandığını belirterek savcının esasa ilişkin mütalaasını istedi.

Beyza'nın evden çıkmasından sonra karşılaştığı Kezban Uslu tarafından yolda görülerek eve getirildiğini belirten savcı, sanığın ölen çocuğunun oyuncağı ile oynayan Beyza'yı boğazından sıkarak öldürdüğü ve cesedini yakarak yok ettiği sabit olduğundan TCK 82/1 E bendine göre cezalandırılmasını talep etti.

AVUKAT BİLE AĞLADI

Baba Seyit Çökekoğlu'nun avukatı Hülya Gök, savunma yaparken gözyaşlarına hakim olamadı. Avukat Gök, "Bir anne bir çocuğu nasıl öldürür. Böyle bir vahşet olamaz. Bugün burada verilecek ceza Beyza'nın yeni dünyaya gelen kardeşine ablalık yapmasını sağlayamaz. Ancak kamu vicdanını rahatlatır. Savcının talebine katılıyor ve mahkemenin takdiri indirimini kullanmadan en ağır cezayı vermesini istiyoruz" dedi.

Sanık avukatı ise, müvekkilinin sadece cinayeti işlediğine dair ifadeleri olduğunu belirterek, ceset ortada olmadığından ve müvekkilinin olmayan şeyleri oldu gibi hatırlaması nedeniyle beraat kararı verilmesini istedi.

"BEN ÖLDÜRMEDİM" DEDİ

Tüm ifadelerinde cinayeti itiraf eden Kezban Uslu, son duruşmada cinayeti inkar etti. Uslu son sözlerinde, "Aile ile hiçbir şekilde husumetim yok. Kendi çocuğumun biri ölmüştü, birini de benden uzaklaştırdılar. Psikolojim bozulmuştu, polis zoruyla öyle söyledim. Ben de anneyim, Beyza'yı ben öldürmedim. Eşim beni dövüyordu, polis de zor kullandı" şeklinde konuştu.

MÜEBBET HAPİS CEZASI VERİLDİ

Mahkeme heyeti, sanığın cinayeti işlediği kanısına vardıklarını açıklayarak, "Bu nedenle Türk Ceza Kanunu'nun 82/1 maddesinin E bendine göre kendini savunamayacak nitelikte bir çocuğu öldürmek suçundan Kezban Uslu'ya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdik. Bu cezayı da sabıkasız ve duruşmadaki hali nedeniyle müebbet hapis cezasına çevirdik" dedi.

İki duruşma önce dinlenen cinayet zanlısı komşu Kezban Uslu, "Benim 2008 yılında kızım öldü, çok yıprandım. Sonra diğer kızım hastalandı, kocam da dövüyor, kötü davranıyordu. Olay günü her şey üst üste geldi. İşten atıldım, markete gitmiştim, Beyza ile orada karşılaştım. Ben marketten çıkınca, Beyza da peşimden eve kadar geldi, içeri girdi. Ölen kızımın oyuncak bebeğini alan Beyza, bebeğin kolunu yerinde çıkardı. Koştum tokat attım, ağzını kapattım orada öldü" demiş ve daha sonra sobada yaktığını anlatmıştı.

BEYZA NUR DOĞDU

Bugün mahkemeye 4 yaşındayken öldürülen Beyza Çökekoğlu'nun annesi Asuman Çökekoğlu doğum yaptığı için katılamadı. Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 5 gün önce sezaryenle doğum yapan anne Çökekoğlu'nun bir kızı oldu. Anne Asuman ile baba Seyit Çökekoğlu, dünyaya gelen kızlarına Beyza Nur adını verdi. Çökekoğlu ailesi, katil kadının bir başka aileyi de Beyza'sız bırakamayacak olması nedeniyle içlerinin biraz rahatladığını söyledi.

Konya'nın merkez Meram ilçesinde 30 Nisan 2009 sabahı evlerine yüz metre uzaklıktaki marketten ekmek ve yumurta alan 4 yaşındaki Beyza Çökekoğlu, dönüşte kaybolmuştu. Konya Cinayet Bürosu dedektiflerinin 33 gün süren çalışmasının ardından, "Beyza'yı evinin önüne kadar bıraktım" diyen ve aramalara katılan komşu Kezban Uslu'nun çocuğu öldürerek sobada yaktığı ortaya çıkarmıştı. İki çocuk annesi Kezban Uslu'nun, 25 Aralık 2008 tarihinde ölen kızı sebebiyle Beyza'yı kıskanıp öldürdüğünü itiraf etmişti.

Cinayetin işlenmesinden 1 yıl sonra davada kara çıkmış oldu.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 08:16

İLGİLİ HABERLER