Dünya
  • 13.4.2024 13:45

Bıçaklı katil AVM'de katliam yaptı.. 6 ölü

Avustralya Başbakanı Anthony Albanese'nin Cumartesi günü Sidney'deki kalabalık bir alışveriş merkezinde bıçaklı bir erkeğin saldırıda bulunmasının ardından altı kişi öldü. Saldırıda Avustralya Başbakanı Anthony Albanese, "sözlerin veya anlayışın ötesinde" olarak tanımladı.

Polis, şüphelinin tek başına hareket ettiğini ve bir polis memuru tarafından olay yerinde vurularak öldürüldüğünü söyledi.

Bir bebek de dahil olmak üzere çok sayıda diğer kurbanın durumu ciddi veya kritik bir şekilde hastanede kalmaya devam ediyor.

Polis Cumartesi günü Sidney'deki Westfield Bondi Junction alışveriş merkezine girdi.

Sidney alışveriş merkezindeki saldırgan tek bir polis tarafından karşı karşıya getirildi ve öldürüldü
 

Yeni Güney Galler Polisi Komiser Yardımcısı Anthony Cooke'a göre, Sydney alışveriş merkezi saldırganını Bondi Junction Westfield alışveriş merkezinin beşinci katında tek bir polis müfettişi öldürdü.

Cooke gazetecilere, müfettişin yakınlarda ve bölgede olduğunu söyledi. Kendisi olay yerindeyken yalnız olan ve saldırganla ilgilenen kıdemli bir polis müfettişiydi.

Kendisine bıçak kaldıran saldırganı vurdu.

Cooke, "Ateşli silahını ateşledi ve o kişi artık öldü" dedi.

Aynı memurun sosyal medyada yaralılara kalp masajı yaptığı videolarda da görüldü.

Sidney'deki alışveriş merkezindeki saldırıda ölü sayısı 6'ya yükseldi

Polis Cumartesi günü Sidney'deki Westfield Bondi Junction alışveriş merkezini kordon altına aldı.

Yeni Güney Galler Polisi sözcüsü CNN'e yaptığı açıklamada, Sidney alışveriş merkezindeki saldırının ardından altıncı kişinin öldüğünün doğrulandığını söyledi.

Alışveriş merkezinde beş kişi hayatını kaybederken, bir kişi de hastanede bıçak darbesi nedeniyle hayatını kaybetti.

Saldırgan da polis tarafından olay yerinde öldürüldü.

Sidney alışveriş merkezi saldırısı için herhangi bir neden belirtilmedi, ancak hiçbir şey "dışlanmadı"

Saldırganın kimliği veya olası nedeni hakkında henüz bir bilgi verilmedi.

Ancak Yeni Güney Galler Polisi Komiser Yardımcısı Anthony Cooke, bu aşamada terörizm de dahil olmak üzere "hiçbir şeyi göz ardı etmediklerini" söyledi.

Cumartesi günü düzenlediği basın toplantısında Cooke, suçlunun kim olduğunu bilmediğini ve polisin onu teşhis etmeye çalıştığını söyledi.

Polisin soruşturmanın çok erken aşamalarında olduğunu da sözlerine ekledi. 

Avustralya başbakanı, bıçaklı saldırganla yüzleşen polisin hayat kurtaran bir "kahraman" olduğunu söyledi

Avustralya Başbakanı Anthony Albanese, Sidney alışveriş merkezi saldırısını "sıradan bir cumartesi günü yaşayan masum insanları ayrım gözetmeden hedef alan korkunç bir şiddet eylemi" olarak nitelendirdi.

Albanese, saldırganın amacını doğrulayamadı ancak saldırganla yüzleşip onu tutuklayan polis memurunu övdü. "O kesinlikle bir kahraman. Eylemiyle hayat kurtardığına hiç şüphe yok" dedi.

Albanese, saldırganın amacı hakkında hiçbir bilgisinin olmadığını ve spekülasyonun şu anda faydası olmayacağını söyledi.

Avustralya Federal Polis Komiseri Reece Kershaw, Avustralya Federal Polisi ve Avustralya Güvenlik İstihbarat Örgütü'nün saldırganın amacını belirlemek için soruşturma üzerinde çalıştığını söyledi. 

Polis cumartesi günü Sidney'deki Westfield Bondi Junction alışveriş merkezinin önünde görüldü.

Avustralya'da toplu ölüm olayları nadirdir

Westfield Bondi Kavşağı'nda altı kişinin ölümüne yol açan bıçaklı saldırı, kitlesel ölüm olaylarının nadir olduğu bir ülke olan Avustralya'da şok dalgaları yarattı.

Benzeri en son olay 2019'da Kuzey Avustralya'nın Darwin kentinde düzenlenen toplu silahlı saldırıda en az dört kişinin öldüğü ve bir kişinin yaralandığı olay oldu.

Nisan 1996'da, Tazmanya eyaletindeki turistik kasabada 35 kişinin öldürüldüğü, Avustralya'nın modern tarihindeki en ölümcül olay olan Port Arthur katliamı olarak bilinen toplu silahlı saldırı yaşandı.

Bu olaydan sonra Avustralya'daki silah kontrolü yasaları önemli ölçüde sıkılaştırıldı.

 

Güncellenme Tarihi : 13.4.2024 13:57

İLGİLİ HABERLER