AK Parti: Erdoğan'ın adaylığının önünde anayasal bir engel yok

2 dk okuma
AK Parti: Erdoğan'ın adaylığının önünde anayasal bir engel yok

Hızlı Özet

AK Parti Grup Başkanvekili Abdülhamit Gül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden adaylığının önünde anayasal bir engel olmadığını söyledi. Gül, "Türkiye'nin her noktasında, 'Zor zamanda başımızda kim olmalıydı?' sorusuna Recep Tayyip Erdoğan cevabı veriliyor." ifadesini kullandı.

AK Parti Grup Başkanvekili Abdülhamit Gül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden adaylığının önünde anayasal bir engel olmadığını söyledi. Gül, "Türkiye'nin her noktasında, 'Zor zamanda başımızda kim olmalıydı?' sorusuna Recep Tayyip Erdoğan cevabı veriliyor." ifadesini kullandı.

AK Parti Grup Başkanvekili Abdülhamit Gül, Türkiye Yüzyılı buluşmaları kapsamında Sakarya'yı ziyaret etti.

Abdülhamit Gül, partililer ve medya temsilcileriyle bir araya geldiği buluşmada gündeme dair değerlendirmeler yaptı.

"OY VERENLER 'CUMHURBAŞKANIMIZ DEVAM ETSİN' DÜŞÜNCESİNDE"

Gül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden adaylığı hakkında şunları söyledi:

"Türkiye'nin her noktasında, 'Zor zamanda başımızda kim olmalıydı?' sorusuna Recep Tayyip Erdoğan cevabı veriliyor.

Oy verenler, Cumhurbaşkanımız devam etsin düşüncesinde. Oy vermeyenler de Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden aday olmasını ve oy vereceklerini söylüyor."

"ADAYLIĞININ ÖNÜNDE ANAYASAL BİR ENGEL YOK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir kere daha aday olmasının önünde anayasal bir engel bulunmadığının altını çizen Gül, şöyle konuştu:

"Milletimizin önemli mutabakatlarından birisi, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden Cumhurbaşkanı olarak yoluna devam edip, Türkiye'yi daha güçlü bir liderliğe ulaştırmasıdır.

Yeniden aday olması önünde de hukuki bir engel bulunmamaktadır. Türkiye'nin yeni ve sivil bir anayasaya ihtiyacı olduğunu söylüyoruz ama bunu ülkemizin demokrasisinin daha da güçlenmesi adına söylüyoruz. Anayasada adaylığının önünde bir engel bulunmamaktadır."

"TERÖRSÜZ TÜRKİYE EMİN ADIMLARLA İLERLİYOR"

Gül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin öncülüğünde devam eden Terörsüz Türkiye süreci hakkında da "Terörsüz Türkiye sürecinde emin adımlarla ilerliyoruz. Türkiye'yi istihdamda da daha güçlü hale getireceğiz. Bunları yaparken hiçbir şekilde taviz vermedik" ifadelerini kullandı.

Bu haber 15008 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Trump'tan Carney'e olay hediye! Belki seni vururlar
Dünya

Trump'tan Carney'e olay hediye! Belki seni vururlar

Kanada Başbakanı Mark Carney, ABD Başkanı Donald Trump ile Beyaz Saray'da gerçekleştirdiği görüşmeden dikkat çeken bir anısını anlattı. Trump'ın kendisine "Beyaz Saray'ın anahtarı" olarak nitelendirdiği altın bir anahtar hediye ettiğini açıklayan Carney, ABD Başkanı'nın hemen ardından yaptığı şakayı da ilk kez paylaştı.

Habervitrini14388 Görüntüleme
Alman medyası Türkiye'yi konuşuyor! Riyad'ın Ankara hesabı gündem oldu
Dünya

Alman medyası Türkiye'yi konuşuyor! Riyad'ın Ankara hesabı gündem oldu

Türkiye'nin Suudi Arabistan ve Pakistan ile geliştirdiği savunma işbirliği Avrupa basınının gündeminden düşmüyor. Alman basınında yer alan analizde, üç ülkenin oluşturduğu yeni güvenlik mimarisinin Orta Doğu'nun ötesinde sonuçlar doğurabileceğine dikkat çekilirken, Türkiye'nin askeri, diplomatik ve coğrafi gücüyle küresel denklemde kilit bir konuma yükseldiği değerlendirmesi yapıldı.

Habervitrini14980 Görüntüleme
Suudi Arabistan vanayı kapattı! Avrupa'ya petrol sevkiyatı duruyor
Dünya

Suudi Arabistan vanayı kapattı! Avrupa'ya petrol sevkiyatı duruyor

Suudi Arabistan'ın stratejik Doğu-Batı petrol boru hattının saldırı sonrası devre dışı kalması enerji piyasalarını hareketlendirdi. Yanbu Limanı'nda petrol yüklemeleri dururken, Avrupa'ya yapılacak eylül sevkiyatlarının bir bölümü iptal edildi.

Habervitrini12915 Görüntüleme
Rusya'dan Avrupa'ya gözdağı: "Saldırırlarsa bu savaş farklı olur ve çok kısa sürer"
Dünya

Rusya'dan Avrupa'ya gözdağı: "Saldırırlarsa bu savaş farklı olur ve çok kısa sürer"

AB ile Moskova arasındaki gerilim tırmanırken, Kaja Kallas’ın Putin’e yönelik sert sözlerinin ardından Rusya’dan cevap gecikmedi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Avrupa’nın Rusya’ya saldırması halinde savaşın "farklı olacağını ve çok kısa süreceğini" söyledi.

Habervitrini13583 Görüntüleme