Gündem
  • 25.4.2021 09:37

Biden'ın Ermeni iddialarını kabulüne Babacan ve Gül'den farklı tepkiler

ABD Başkanı Joe Biden'ın sözde Ermeni soykırımını tanımasının ardından, Ali Babacan ve ekibi karardan hükümeti sorumlu tutarken, Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise Biden'ı eleştirdi.

ABD Başkanı Joe Biden'ın, 24 Nisan 1915 olayları için “soykırım” ifadesini kullanması, Türkiye'de ve Ermeni iddialarını reddeden ülkelerde tepkilere neden oldu.

ABD'den gelen bu karara yurt genelinde tepki gösterilirken, kimi siyasi odaklar, ABD'nin "politik" tutumunu değil, hükümeti sorumlu tuttu.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Ermeni iddialarının ABD'de kabul edilmesini hükümetin yanlış politikalarına bağlarken, AK Parti'den ayrıldıktan sonra bir dönem kendisiyle aynı siyasi oluşum içinde yer alacağı söylene gelen Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise, direkt olarak ABD Başkanı Biden'ı eleştirdi.

DEVA PARTİSİ HÜKÜMETİ SUÇLADI

DEVA Partisi, Beyaz Saray’dan yapılan 24 Nisan açıklamasına dair yaptıkları yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Uluslararası alanda maalesef küçük düşürülmemizin nedeni iç ve dış politikada kötü yönetim, zayıflayan ekonomi ve gücümüzdür.

İdealimiz ülke içinde ve dışında barıştır. Geçmişe saplanıp kalmak değil, geçmişten ders çıkararak güzel yarınlar inşa etmektir."

 

Biden ın Ermeni iddialarını kabulüne Ali Babacan ve Abdullah Gül den farklı tepkiler #1

 

ABDULLAH GÜL: "DEVLET ADAMLIĞINA YAKIŞMAZ"

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise, söz konusu Biden'ın bu kararını esefle karşıladğını belirterek şunları söyledi:

"Türkiye-ABD ilişkilerinde ciddi sıkıntıların yaşandığı mevcut konjonktürü fırsat bilip, yüz yıl önce bu topraklarda yaşanan ortak acılar üzerinden siyaset yapmak ve tarihi gerçekleri çarpıtmak devlet adamlığına yakışmaz. Başkan Biden’ın açıklamasını esefle karşılıyorum."

 

Biden ın Ermeni iddialarını kabulüne Ali Babacan ve Abdullah Gül den farklı tepkiler #2

 

Güncellenme Tarihi : 25.4.2021 09:45

İLGİLİ HABERLER