Gündem
  • 13.4.2021 01:24

Bildirinin elebaşı olan Amiralin şok eden mesajı ortaya çıktı

Montrö bahane çıktı! Darbe imalı bildiriyi hazırlayan Ergun Mengi'nin şok mesajı ortaya çıktı..

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 'Montrö Bildirisi' başlıklı açıklamaya ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında darbe imalı bildiriye imza atan, bildirinin hazırlanmasında yayınlanmasında ve imzalatılmasında rolü olduğu öne sürülen 14 emekli amiral nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Tutuklama talebi ile sevk edilen Ergun Mengi'nin başka bir tümamirale 'Montröyü araç olarak kullandık" mesajı attığı ortaya çıktı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu Başsavcı vekli Veysel Kaçmaz tarafından yürütülen soruşturma kapsamında bildiriyi hazırlayan ve yayımlanma sürecinde aktif olarak faaliyet göstererek imza listesinde yer alan, diğer kişiler tarafından imzalanmasını sağlayan 10 emekli amiral ile yaş haddinden gözaltına alınmaksızın ifadeye çağırılan 4 emekli amiral olmak üzere toplam 14 emekli amiral adliyeye sevk edildi.

1 KİŞİ TUTUKLAMA TALEBİ İLE MAHKEMEYE SEVK EDİLDİ
Savcılık ifadelerinin ardından Ergun Mengi'yi tutuklama talebi ile mahkemeye sevk ederken, adli kontrol şartı ile mahkemeye sevk ettiği diğer şüphelilerden, Alaettin Sevim, Atilla Kezek, Mustafa Özbey, Turgay Erdağ, Türker Ertürk, Bülent Olcay, Ramazan Cem Gürdeniz ve Kadir Sağdıç hakkında konutu terketmeme talebi, Ali Sadi Ünsal, Atilla Kıyat, Cemil Şükrü Bozoğlu, Engin Baykal ve Nadir Hakan Eraydın hakkında il dışına çıkmama kararı adli kontrol şartıyla Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

Güncellenme Tarihi : 13.4.2021 01:32

İLGİLİ HABERLER