Gündem
  • 24.10.2022 15:59

Binalı Yıldırım’a başarılı doku nakli..

Binalı Yıldırım’a başarılı doku nakli..

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de trafik kazası geçiren ve İstanbul Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde tedavi altına alınan AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım'a, saçlı derideki doku kaybı dolayısıyla başarılı bir doku nakli ameliyatı yapıldı.

Binali Yıldırım'a doku nakli yapıldı. Detayları Fahrettin Koca açıkladı

Yıldırım'ın doku nakli ameliyatının Prof. Dr. Ömer Özkan tarafından gerçekleştirildiği öğrenildi. Gözetim altında tutulan Yıldırım'ı hastanede ziyaret ederek doktorlarından bilgi alan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Saçlı derideki doku kaybı sebebiyle, doku nakli ameliyatı başarılı şekilde yapıldı. Süreçte yanındaydım" dedi. Bakan Koca, aynı kazada yaralanan milletvekili Şamil Ayrım'ın da vücudundaki bazı kırıklar nedeniyle tedavisinin sürdüğünü kaydetti. Bilinci açık ve müşahade altında tutulan Binali Yıldırım'a gün içerisinde hem aile yakınları hem de siyasiler geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik Azerbaycan'da geçirdikleri trafik kazası sonrası Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi'nde tedavileri devam eden Ak Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, Ak Parti İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım ve kaza geçiren araçtaki koruma görevlisini ziyaret etti. Akşam saatlerinde gerçekleştirdiği ziyaret sonrası Ömer Çelik, açıklamada bulundu.

ÇOK CİDDİ BİR KAZAYDI
Kaza hakkında bilgi veren Çelik, "Sayın Başbakanımızı, milletvekilimiz Şamil Bey'i ve Oğuzhan arkadaşımızı şuanda ziyaret ettim. Kazadan sonra biliyorsunuz buraya beraber geldik, şimdi şükürler olsun ki durumları iyi.ŞUANDA HAFİF YÜRÜYÜŞ YAPABİLİYOR
Binali Yıldırım ve Şamil Ayrım'ın mevcut sağlık durumlarıyla ilgili konuşan Çelik, "Sayın Başbakanımızın, tabi ki sıkıntıları var, ciddi bir kaza atlattı ama fiziken giderek daha iyi bir şekilde, şu anda hafif yürüyüş yapabiliyor. Şamil Bey'in de tedavisi devam ediyor. Oğuzhan arkadaşımızın da durumu iyi, hareket edebiliyor.

Orada ilk müdahaleleri yapılmıştı. Buraya geldikten sonra sağ olsunlar hocalarımız titizlikle ilgileniyorlar. Şu an gördüğüm kadarıyla daha iyi durumdalar, bir müddet daha tedavileri burada sürecek. Şükürler olsun ki, atlattığımız kazaya göre herkesin durumu çok iyi, çünkü o ciddi bir kazaydı. Arabanın takla attığı ve daha sonra kayalara çarptığı çok ciddi bir kazaydı" dedi.

Zaman içinde daha iyi bir duruma geleceğiz, hastanede bir müddet daha aynı ilginin aynı takibin devam etmesi gerekiyor, o zaman da söylemiştim herhangi hayati tehlike olan bir durum yoktu. O ciddi kazadan kaynaklanan ağrılar ve sıkıntılar söz konusu, bazı müdahaleler yapıldı, bugünümüze şükrediyor, acil şifalar diliyor, geçmiş olsun diyoruz" diye konuştu.
Ömer Çelik açıklama sonrası hastaneden ayrıldı.

Güncellenme Tarihi : 24.10.2022 17:27

İLGİLİ HABERLER