Gündem
  • 27.2.2023 00:38

Bir grup taraftarın hükümet istifa sloganlarına kızan Bahçeli Beşiktaş üyeliğinden istifa etti

MHP lideri Bahçeli Beşiktaş üyeliğinden istifa etti: Şehitlerimize ve mileltimize büyük saygısızlık

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Fenerbahçe-Konyaspor maçında atılan sloganlarla ilgili "Türkiye’miz son yüzyılın en büyük deprem felaketiyle mücadele halindeyken tribünden istifa sloganlarının atılması sorumsuzluk ve şuursuzluktur." açıklamasında bulundu. Devlet Bahçeli ayrıca bu akşam Beşiktaş - Antalyaspor maçı sırasında tribünlerde yaşanan olayları ise "Şehitlerimize ve milletimize saygısızlık" olarak niteledi ve Beşiktaş üyeliğinden ayrıldığını açıkladı.

MHP lideri Devlet Bahçeli, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye'nin son yüzyılın en büyük deprem felaketiyle mücadele halindeyken, Fenerbahçe-Konyaspor futbol müsabakasında tribünden "istifa" sloganlarının atılmasını "sorumsuzluk ve şuursuz" olarak niteledi.

"SESSİZ DURMAK MÜMKÜN DEĞİL"

Bugün, Galatasaray-Alanyaspor ile Beşiktaş-Antalyaspor kulüpleri arasında oynanacak müsabakalarda da aynı "istifa" seslerinin yükselmesi halinde, futbol kulüplerinin oyuna geldiğinin, tuzağa düştüğünün netleşmiş olacağını belirten Bahçeli, şunları kaydetti:

"MHP, depremde hayatını kaybetmiş vatandaşlarımıza yapılan saygısızlığı, ülkemizin böylesi hassas ve acılı günlerinde sporun kirli siyasete alet edilmesini şiddetle kınamaktadır. Bütün kulüp başkanlarının müsabakaların ya seyircisiz ya da gerekli tedbirlerin alınarak oynanması hususunda acil ve gerekli adımları atmaları kaçınılmaz görevleridir. MHP, konunun takipçisidir. Türk futbolunu zillet ve rezalete mahkum etmek isteyenlere göz yummak, alttan almak, sessiz durmak geldiğimiz bu aşamada mümkün değildir."

BEŞİKTAŞ ÜYELİĞİNDEN İSTİFA ETTİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Beşiktaş üyeliğinden de istifa etti. MHP Genel Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, "Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sebebiyle 44 bini aşkın vatandaşımızın şehit olduğu afet sonrasında futbol maçlarını izleme bahanesiyle tribünleri tahrik eden bazı eylemler, şehitlerimize ve milletimize büyük bir saygısızlık olmuştur. Bugün oynanan Beşiktaş JK-Fraport TAV Antalyaspor müsabakasında da deprem şehitlerimize yapılan sistemli saygısızlık Beşiktaş'a ve Beşiktaş'ın taşıdığı milli manevi değerlere yakışmamıştır. Sayın Genel Başkanımız Beşiktaş JK üyeliğinden bugün itibarıyla ayrılmıştır" ifadeleri yer aldı.

Resim

Güncellenme Tarihi : 27.2.2023 00:47

İLGİLİ HABERLER