Asayiş
  • 31.7.2018 03:12

Bir hafta içinde dördüncü göçük

Ümraniye’de yapımı süren inşaatın istinat duvarı büyük bir gürültüyle çöktü, yolda park halindeki üç araç hafriyat alanına düştü. Bu, bir haftada yaşanan dördüncü göçük oldu.

Ümraniye Fatih Sultan Mehmet Sanayi Sitesi’nde yapımı devam eden bir inşaatın istinat duvarı çöktü. Yolda park halinde bulunan üç araç, toprağın çökmesiyle beraber hafriyat sahasına düştü.

Ümraniye Fatih Sultan Mehmet Sanayi Sitesi Siteyolu Caddesi üzerinde yapımı devam eden bir inşaatın istinat duvarı dün sabah saat 10.00 sıralarında çöktü. Ölen ya da yaralanan olmazken park halindeki otomobil, hafif ticari araç ve bir kamyonet 20 metrelik inşaat çukuruna düştü. Çökme sonucu kısmen hasar gören çukurun kenarındaki otomobil ise itfaiye ve AFAD ekiplerinin çalışması sonucu emniyete alınarak vinçle çekilerek kurtarıldı. Toprak kaymasının devam ettiğini gören ve olayı izleyen vatandaşları uyaran bir güvenlik görevlisi, “Meraktan öleceksiniz” diye bağırdı.

‘Deprem oldu sandık’

Aracı, çöken istinat duvarının altında kalan Elif Göncü, “Arabamı park edip vergi dairesine gittim. Arabanın içinde on dakika daha dursaydım ben de arabamla birlikte göçük altında kalabilirdim” dedi.

Deprem olduğunu sandığını söyleyen olayın görgü tanığı Serhat Sarı ise, “Çöken yerin 2-3 metre gerisindeydim. Patlama sesine benzer büyük bir gürültü duydum. Yol kenarına park edilmiş olan arabalar oluşan göçükle birlikte çukura düştü. Deprem gibiydi. Göçük oluşmadan önce de yolda çatlaklar vardı” şeklinde konuştu. İnşaatta çalışan bir işçi de, “Sabah buraya araba koymamaları konusunda uyardım. Yasak olan bir bölgemiz zaten. Biz yazıhaneye giderken ‘bam’ diye bir ses geldi. Elektrik patlamasıyla burası göçtü” dedi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da, Sütlüce’de çöken binanın sakinlerini ziyaret etti. Binaların sahipleriyle görüşen Kaftancıoğlu, “Herkesin en büyük tesellisi can kaybının olmamasıdır” dedi.

Aynı haftada üç göçük daha yaşandı

- Beyoğlu Sütlece’de, bir inşaatın istinat duvarı yağış nedeniyle sonucu yan tarafında bulunan dört katlı bina çöktü. Çöken duvarın çevresinde bulunan yedi bina ise güvenlik gerekçesiyle boşaltıldı.

- Sancaktepe’de iki katlı bir bina göçme riskine karşı boşaltıldı. Aynı gün Sancaktepe’de Mevlana İlkokulu’nun duvarında, aşırı yağış nedeniyle çökme meydana geldi.

‘Kablolardaki patlama neden oldu’

Ümraniye Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Saray Mahallesi Siteyolu Caddesi üzerinde bulunan 29 Eylül 2017 tarihli yapı ruhsatlı inşaatın, beş bodrum, zemin ve dokuz normal kattan oluşan 35 bin 951 metrekare yapı inşaat alanına sahip olduğu kaydedildi.

Şahıs mülkiyetli iş yeri inşaatının mimari ve iksa projelerinin bulunduğu, onaylı projesine uygun olarak tüm cephelerde zemin çivisi uygulaması yaptırıldığı anlatılan açıklamada, “Söz konusu inşaatın kuzey cephesinde kullanılmayan, güvenlik önlemleri alınmış ve iksa uygulaması yapılmış olan kısmında saat 10.00 sıralarında şantiye elektrik kablolarında oluşan patlamadan kaynaklandığı düşünülen kısmi bir çökme meydana gelmiştir” denildi.

Güncellenme Tarihi : 31.7.2018 03:13

İLGİLİ HABERLER