Yaşam
  • 6.11.2007 14:40

BİR HAFTADA 3 YAKININI KAYBETTİ!

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde eşini karşılamaya giden 31 yaşındaki Engin Kuru'nun otomobili ile askere gidecek oğluna uçak bileti alan 47 yaşındaki Nihat Ovalı'nın otomobili, aşırı yağıştan kayganlaşan yolda çarpıştı. Kazada her iki otomobilin sürücüsü ölürken, 2 kişi de ağır yaralandı. Kaza haberi üzerine sinir krizi geçiren Engin Kuru’nun eşi 28 yaşındaki Elif Kuru, “Bir haftada dedemi, ninemi şimdi de eşimi kaybettim. Ne anam ne babam var. Şimdi ne yapacağım?'' diyerek gözyaşı döktü.
      Antalya'nın Kaş İlçesi Ova Beldesi İlköğretim Okulu'nda sınıf öğretmenliği yapan Engin Kuru, Çanakkale Ezine'de bir hafta önce dedesini, ardından 3 gün önce de anneannesini kaybeden, bu nedenle memleketine giden eşini Fethiye'nin Kemer Beldesi yol sapağında karşılayabilmek için dün akşam saat 19.00 sıralarında 20 TD 076 plakalı otomobille yola çıktı. Fethiye'nin Kumluova Beldesi'nde oturan seracı Nihat Ovalı da Şemdinli'ye dağıtımı çıkan asker oğlu Bayram Ovalı ve yeğeni 18 yaşındaki Özcan Ovalı'yla birlikte, 48 HR 907 plakalı otomobil ile Fethiye'ye gelip, oğlu için uçak bileti ve diğer ihtiyaçlarını temin etti. Nihat Ovalı'nın kullandığı otomobil, Gölbent Köyü çevre yolunda karşı yönden eşini karşılamaya giden Engin Kuru'nun otomobili ile çarpıştı.
      Yolun kaygan ve havanın yağmurlu oluşu nedeniyle meydana gelen kazada, Engin Kuru otomobil içinde can verdi. Fethiye Belediye İtfaiyesi Kurtarma Ekibi cesedi otomobil içerisinden kesici alet yardımıyla çıkartırken, ağır yaralı kurtarılan Nihat Ovalı ise ambulansla götürüldüğü Fethiye Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Kazada ağır yaralanan Bayram Ovalı Fethiye Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Servisi'nde, Özcan Ovalı da Fethiye Esnaf Hastanesi’nde tedaviye alındı.
     
     EŞİNİN TELEFONU YANIT VERMEDİ
      Engin Kuru’nun eşi Elif Kuru, Antalya’dan Fethiye’ye gelmekte olan otobüsten Kemer Beldesi yol sapağında indiğinde, eşini göremedi. Bir süre bekleyip, eşini cep telefonundan arayan Elif Kuru, yanıt alamayınca bu kez okuldaki tanıdığı öğretmen arkadaşlarını aradı. Elif Kuru, eşinin kendisini karşılamaya gelirken kaza geçirdiği ve hastaneye götürüldüğü haberi üzerine yıkıldı.
     
     SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ
      Kendisini karşılamaya gelen öğretmen arkadaşlarıyla birlikte hastaneye giden Elif Kuru, 5 yıllık eşinin ölüm haberiyle sinir krizi geçirdi. Sakinleştirici iğne yapılmasına rağmen arkadaşları tarafından güçlükle zapt edilen ve ayakta durmakta zorlanan Elif Kuru, “Bu ne talih. Bir haftada dedemi, ninemi şimdi de eşimi kaybettim. Ne anam ne babam var. Zaten öksüzdüm. Ben şimdi ne yapacağım. Engin beni niye bırakıp gittin. Allahım benim de canımı al'' diyerek ağladı.
      7 yıllık öğretmen Engin Kuru'nun Denizli'’nin Güney İlçesi'nden oturan emekli öğretmen babası İsmet Kuru da kaza haberi üzerine Fethiye Devlet Hastanesi’ne geldi. İsmet Kuru, “Ben 31 yıl öğretmenlik yaptım. Yerime oğlumu yetiştirip, öğretmen yaptım. O benim tek çiçeğim, tek varlığımdı. Fidan gibi biriydi'' diyerek, gelini Elif Kuru’ya sarılıp gözyaşı döktü.
      Kaza duyulur duyulmaz Fethiye’nin Kumluova Beldesi ile Kaş Ovaköy Beldesi’nde büyük üzüntü yaşandı. Kumluova Belediye Başkanı Ramazan Kaynak Kaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferman Akbulut, Ova Beldesi’ndeki tüm öğretmenler Fethiye Devlet Hastanesi’ne koştu.
      Kazanın yolun kaygan, havanın yağışlı olmasından meydana gelmiş olabileceği belirtildi.

 

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 15:46

İLGİLİ HABERLER