BİRİLERİNİN CANI FENA YANACAK!...AK PARTİ'NİN YOLSUZLUKLA MÜCADELE EKİBİ İŞBAŞI YAPTI
KAYNAK : Haber Vitrini
AK Parti Genel Başkanı Erdoğan’ın “Çok önemli yolsuzluklar tespit ettik.” açıklamasının ardından İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu harekete geçti. Aksu, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkan Yardımcılığı’na vekaleten Talip Tuncer’i atadı.
Adalet ve Kalkınma Partisi’nin yolsuzlukla mücadele edecek ekibi dün işbaşı yaptı. İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Oganize Suçlarla Mücadele Daire Başkan Yardımcılığı’na vekaleten Talip Tuncer’i atadı.
AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Çok önemli yolsuzluklar tespit ettik. Yolsuzlukların damarına indik. Yakında kamuoyu ile paylaşacağız.” şeklindeki açıklamasının ardından İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu yolsuzlukla mücadele için harekete geçti. Bu amaçla Aksu, ilk olarak yolsuzlukla mücadelenin gerçekleştirildiği Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’nda önemli bir değişiklik gerçekleştirdi. Aksu, 11 yıl önce İçişleri bakanı olduğu dönemde Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Daire Başkanlığı Özel Kalem Müdürlüğü görevinde bulunan Talip Tuncer’i KOM Dairesi Başkan Yardımcılığı görevine getirdi. Talip Tuncer, Aksu’nun sağ kolu olarak biliniyor.
Tuncer’in önümüzdeki günlerde yolsuzlukla mücadele amacıyla KOM Daire Başkanlığı’nda yeni bir yapılanma yönünde çalışma yürüteceği ifade ediliyor. Emniyet Genel Müdürlüğü kulislerinde ise Dr. Savaş Yücel’in aynı daireye başkan olarak atanacağı konuşuluyor.
Bu arada çok önemli yolsuzluk operasyonlarının gerçekleştirildiği Mersin’e, Polis Başmüfettişi Süleyman Ekizer’in atanması ise yolsuzlukla mücadelede atılmış bir başka adım olarak değerlendiriliyor.
Öte yandan eski İçişleri Bakanı Rüştü Kazım Yücelen’in görevi bırakmadan bir gün önce KOM ve İstihbarat Daire başkanlıklarında gerçekleştirdiği atamalar kamuoyunun yoğun tepkisine neden olmuştu. Yücelen, giderayak Asayiş Daire Başkanı Coşkun Hayal’i KOM’a, APK uzmanı Merih Kiter’i ise İstihbarat Daire Başkanlığı’na atamıştı. KOM Daire Başkanı İsmail Çalışkan ile yardımcısı Şevket Taşdelen başka görevlere, Vurgun gibi önemli yolsuzluk operasyonlarına imza atan Şube Müdürü Metin Aşık ise Köpek Eğitim Merkezi’ne atanmıştı.ZAMAN
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 18:53