Gündem
  • 14.4.2013 22:38

Biz bu devleti sokakta bulmadık!..

     Bakan Avcı, partisinin Milas İlçe Teşkilatı tarafından Milas Belediye Toplantı ve Düğün Salonunda düzenlenen "Çözüm sürecinde vatandaş buluşması" konulu toplantıya katıldı. Avcı, toplantının çözüm sürecinde vatandaşların görüşlerini almak ve akıllarına takılan soruları yanıtlamak için düzenlendiğini söyledi.
     AK Parti'nin seçimle işbaşına geldiği tarihten bu yana demokratikleşme ilkesini yerleştirmek için çalışmalar yaptığını anlatan Avcı, "Türkiye hangi konuya el atarsa atsın, en ilgisiz alanlarda bile en makul çözümleri uygulamaya kalkıştığında karşısına bu sorun çıkıyor. Bu sorunu çözmeden, Türkiye'yi bu anlamda rahatlatmadan sorunları çözmek mümkün değil" diye konuştu.
     "Çözüm süreci belli bir bölgeye, belli bir etnik gruba yönelik özel düzenlemeler anlamında hazırlanmış bir proje değildir" diyen Avcı, "2005 yılında Sayın Başbakanın Diyarbakır'da söylediği, çerçevesini çizdiği ilke o günden bugüne, sürecin tüm aşamalarında ısrarla vurgulanan ilkedir. Bu ilke 'tek bayrak, tek vatan, tek devlet, tek millettir'. Bu sözü o günden bugüne Türkiye'nin her yerinde, Çanakkale'de de Muğla'da da Eskişehir'de de Diyarbakır'da da söylüyoruz" diye konuştu.
     Avcı, çözüm sürecine ilişkin dezenformasyon yürütüldüğünü ifade ederek, şöyle konuştu:
     "Süreçle ilgili çok yaygın ve sinsi bir dezenformasyon çalışması yürütülüyor. Bizzat Başbakan tarafından, hükümet yetkilileri tarafından ısrarla açıklanmış, vurgulanmış olmasına rağmen komplo teorilerine mahkum edilmek isteniyor. Buna benzer toplumsal sorunlarla karşılaşan hiçbir ülkede olmadığı kadar şeffaf yürütülen bu süreç, komplo teorileriyle gölgelenmek isteniyor."
    
     -"Böyle bir süreci başlatmak risktir"-
    
     Çözüm sürecinin ancak arkasında toplumsal desteği bulunan bir iktidar tarafından yapılabileceğini vurgulayan Avcı, "Böyle bir süreci başlatmak risktir ama böyle riskleri ancak belli bir istikrar döneminin sonunda arkasında ciddi toplumsal destek olan siyasi iktidarlar yapabilir. Bunu bir azınlık hükümeti, bir koalisyon hükümeti yapamaz. Ancak AK Parti'nin son seçimlerde aldığı başarı gibi millet gücünü arkasına almış iktidarlar yapabilir" dedi.
     Bakan Avcı, Sağlık Bakanlığı ile bağlı kuruluşlarında T.C. logosu tartışmaları ile ilgili olarak, şunları söyledi:
     "Bunu bir hassasiyet konusu haline getirmek bize yakışmaz. Masa başında kurulmuş bir devlet değiliz. Oraya T.C. yazıldığı zaman devlet öz güvenli olacak, yazılmadığı zaman 'eyvah, devlet elden gidiyor'. Bu tür komplo teorilerine karşı ne kadar çok bir araya gelirsek, endişelerimizi ne kadar çok rahatlıkla paylaşabilirsek o kadar iyi olur."
     Avcı, toplantının ardından AK Parti Milas İlçe Teşkilatını ziyaret etti.
    
“BİZ BU DEVLETİ SOKAKTA BULMADIK”

Sağlık Bakanlığı’na bağlı bazı birimlerde, tanıtım tabelalarındaki “T.C.” ibaresinin kaldırılmasıyla ilgili Bakan Avcı, “Geçen yıllarda bir basın mensubu T.C. ibaresi bulunmayan bazı yerlerdeki tabelaların fotoğrafını çekmişti. Bu fotoğrafları çeken kişiye bizler de Başbakanlık ve Genelkurmay Başkanlığı’nda T.C. yazısının olmadığını belirterek, buraların fotoğraflarını çekerek kendisine ilettik. O zaman çekilen bu fotoğraflarla ilgili olarak bir haber yaptı. Ama belli ki birileri bunu dosyalayıp yeniden gündeme getirme gereği duymuş. Sanki burada bir kasıt varmış gibi. Sanki birileri Türkiye Cumhuriyeti’nin kısaltmasından rahatsız oluyormuş gibi. Sarıyer Devlet Hastanesi’ne T.C. Sarıyer Devlet Hastanesi yazsanız ne olur yazmasanız ne olur. Bunu bir hassasiyet konusu haline getirmek bize yakışmaz. Biz masa başında kurulmuş bir devlet değiliz. Devlet özgüvenimiz olacak. T.C. yazılmadığı zaman “Eyvah devlet elden gidiyor' diye düşünmemek lazım. Biz bu devleti sokakta bulmadık. “T.C. yazılmıyor bakalım arkasından ne gelecek' diyorlar. Birileri durmadan bu tarz komplo teorileri üretmeye devam edecek. Ama en azından böyle bir araya gelirsek, ne kadar çok birbirimizden doğruları dinler ve endişelerimizi ne kadar çok tartışıp, paylaşırsak sorun kalmaz” dedi.

Bakan Avcı, toplantının ardından Milas’tan ayrılıp, Yatağan’a gitti.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 16:14

İLGİLİ HABERLER