Dünya
  • 30.4.2007 16:51

BLAİR'LE ZENGİN ŞİMDİ DAHA DA ZENGİN

İngiltere'de, 'İşçi Partisini yenilemek'' ve ''3. Yol'' sloganlarıyla 1997 yılında Muhafazakar Partinin uzun süren iktidarına son vererek iktidara gelen Başbakan Tony Blair'in on yıllık iktidarı zengine yaradı.


      Daily Mail gazetesinin yayımladığı bir araştırmaya göre, Muhafazakarların iktidarının son bulduğu 1997 yılında toplam servetleri 98,99 milyar sterlin olarak hesaplanan İngiltere'nin en zengin 1.000 kişisi, 2007 yılına gelindiğinde bu rakamı 360 milyar sterline çıkardı.


      Blair İngiltere'sinin dünya zenginleri tarafından yaşamak için tercih edilen bir yer olduğunu gösteren araştırmaya göre, vergi avantajları ve İngiliz polisinin sağladığı sıkı asayiş ortamının cazibesine kapılan yabancı kökenli birçok zengin İngiltere'de yerleşiyor.
      Araştırmayı yapan Dr Philip Beresford, Blair İngilteresinde aklını kullanan süper zenginlerin belediye vergilerinden başka hiçbir vergi ödemeden yaşamanın yolunu bulabildiğini belirtiyor.


      İngiltere'nin dünya zenginlerinin gözde ülkesi olduğu gerçeği, ülkenin en zengin 10 kişisinden sadece üçünün İngiltere'de doğmuş olmasından da anlaşılıyor.


      İngiltere'de yaşayan en zengin kişiler listesinde ilk sırayı 19,25 milyar terlinlik servetiyle Hint asıllı demir-çelik krali Lakshli Mittal, ikinci sırayı 10,8 milyar sterlinle Rus milyarder, Chelsea futbol klubünün sahibi Roman Abramoviç alırken, ''saf kan İngilizler'' listede gayri menkul İngiliz aristokratı Westminster Dükü ile ancak 3. sırayı alabiliyor.
      En zengin 1000 kişi listesinde daha aşağılara inildikçe popüyer kültürden tanıdık simalar da göze çarpıyor.


      Beatles üyesi Paul Mc Cartney (102. sırada), futbol yıldızı David Beckham ile eşi Viktoria ve ''sıfır beden'' Kate Moss, Blair İngilteresinin keyfini çıkaran tanıdık isimlerden bazıları.
     

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:38

İLGİLİ HABERLER