Gündem
  • 29.7.2021 17:21

Bodrum, Aydın ve Alanya'da da yangın! Alevler hızla yayılıyor...

Muğla'nın Bodrum ilçesinde otellere yakın bir noktada orman yangını çıkarken, yangına ekipler müdahale ediyor.

Marmaris yangınının ardından Bodrum'da da orman yangını başladı. Söndürme ekipleri yangınlara müdahale ediyor.

Bodrum'da da orman yangını çıktı

Yangın, Meşelik Mahallesi Pina Yarımadası Bodrum-Milas yolu üzerindeki ormanlık alanda çıktı. Bölgeden alevlerin yükseldiğini gören vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi.

İhbar üzerine bölgeye Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri ve Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi.

Hızla olay yerine gelen ekipler yangını kontrol altına almak için müdahaleye başladı.

Bodrum'daki yangın otellere yaklaştı, müşteriler tahliye ediliyor

Otellere yakın noktada çıkan yangın rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü. Ekipler canla başla yangını kontrol altına almaya çalışırken, yangın otellere yaklaştı. Olası bir tehlikeye karşı müşteriler otellerden teknelerle denizden tahliye ediliyor.

TURİSTİK BÖLGELERDE BİRDEN FAZLA NOKTADA YANGIN

Marmaris'in ardından Bodrum'un Güvercinlik bölgesindeki ormanlık alanda da yangın çıktı. Yangın hızla büyürken, Aydın'ın Didim ilçesinden de benzer bir yangın haberi geldi. Alevlere müdahale başladı. Alanya'da da bir yangın başladığı, yangın nedeniyle paraşüt etkinliklerinin durdurulduğu bildiriliyor. İşte son dakika haberinin detayları...

Bodrum ve Aydın'dan da kötü haber geldi. Edinilen son dakika bilgisine göre; Bodrum'un Güvercinlik bölgesinde ormanlık alandan dumanlar yükseldi. Yangına hızla müdahale başladı. Aydın'ın da Didim ilçesinde makilik alanda yangın çıktı. Orman Genel Müdürlüğü arazözleri ve itfaiye ekiplerini bölgeye sevk etti.

BODRUM'DA YANGIN

Bodrum'un Güvercinlik ilçesinde saat 14.00 sıralarında yangın çıktı. Yangın ormanlık alanda meydana geldi. Alevlere hızla müdahale başlarken, yerleşim alanlarını tehdit ettiğine dair henüz bir bilgi yok.

Milas'ta orman yangını...Oteldeki vatandaşlar teknelerle tahliye ediliyor

Muğla'nın Bodrum ilçesinde otellere yakın bir noktada çıkan yangın otelleri tehdit edecek boyuta ulaşınca otel müşterileri denizden tahliye edilmeye başlandı.

Otellere yakın noktada çıkan yangın rüzgarında da etkisiyle kısa sürede büyüdü. Ekipler canla başla yangını kontrol altına almaya çalışırken, yangın otellere yaklaştı. Olası bir tehlikeye karşı müşteriler otellerden teknelerle denizden tahliye ediliyor.
 

KÖYCEĞİZ'DEN DE DUMANLAR YÜKSELİYOR

Muğla'nın Köyceğiz bölgesinde ormanlık alanda da dumanlar yükselmeye başladı. Yangına havadan müdahale süratle başladı.

AYDIN DİDİM'DE DE YANGIN

Aydın'ın Didim ilçesinde makilik alanda çıkan yangına ekiplerin müdahalesi sürüyor.

Efeler Mahallesi Tekağaç mevkisindeki yerleşim yeri yakında bulunan makilik alanda yangın çıktı. Bölgeden dumanlar yükseldiğini gören çevredekiler, durumu itfaiye ekiplerine bildirdi.

Bölgeye itfaiye ekiplerinin yanı sıra Orman Genel Müdürlüğüne bağlı arazözler de sevk edildi.

Ekipler, yangına müdahale ediyor.

ALANYA'DA ALEVLER YÜKSELİYOR: PARAŞÜT ETKİNLİĞİ DURDURULDU

Alanya'nın Mahmutseydi Mahallesinde ilk belirlemelerine göre saat: 15:00'de çıkan orman yangına havadan helikopter ve karadan Orman İşletmesine ait arazörler Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya İtfaiye ekipleri vatandaşlar tarafın müdahele ediliyor.

Antalya'nın Alanya ilçesinde paraşüt etkinliği Hedirellez mevkkinde durduruldu. Orman yangını için havadan müdahele eden holikopterlerin denizden su alarak yangın mahaline giderken tehlike oluşturduğundan Alanya Emniyetince paraşüt etkinliği durduruldu.

 

 

 

Güncellenme Tarihi : 29.7.2021 17:51

İLGİLİ HABERLER