Asayiş
  • 27.11.2011 00:45

BÖLÜCÜBAŞI : İÇ SAVAŞ ÇIKARTIN DİYARBAKIR'DA 100 BİN KİŞİ DE ÖLSE ÖNEMLİ DEĞİL

Kanlı teröristbaşının bir mesajında, "Bomba patlamakla olmaz, devrimci savaşa geçmeliyiz. Sayı önemli değil Diyarbakır'da 100 bin kişi ölebilir" diyor. 
Yapılan son operasyon, terör örgütünün üst yapısının iç savaş planlarını açığa çıkardı. Terörist başının avukatları aracılığıyla gönderdiği talimatların bir çoğu bu yönde. Bölücü başı bir mesajında, "Sayı önemli değil, Diyarbakır'da 100 bin kişi ölebilir" diyor.

Terör örgütünün üst yapısına yönelik operasyonlar, huzur bozucuların kirli yüzünü tekrar ortaya koydu. Esnafı haraca bağlayan, sözde mahkemeler kuran, öğrencileri diri yakmak isteyen örgütün amacı bir iç savaş çıkarmak... Bebek katilinin avukatları aracılığıyla gönderdiği talimatların bir çoğu bu yönde...

"GERİLLACILIK OYNAMASINLAR, AKTİF EYLEMLER YAPSINLAR"
Yapılan son operasyon, terör örgütünün üst yapısının iç savaş planlarını açığa çıkardı. Bölücü başının kendi elyazısıyla gönderdiği talimatlardan birinde "Kandil'i uyarıyorum, gerillacılık oynamasınlar, aktif eylemler yapsınlar" deniliyor.

Öldürülen bir teröristin üzerinde elegeçirilen 10 sayfalık mektubun avukatlar aracılığıyla örgütün tüm üst yöneticilerine ulaştırıldığı belirlendi.

AMAÇ İÇ SAVAŞ ÇIKARMAK
Bebek katilinin, avukatları aracılığıyla Kandil'deki örgüt yöneticilerine ilettiği görüşme notlarında kardeşi kardeşe kırdırmak peşinde olduğu görülüyor.

"DİYARBAKIRDA 100 BİN KİŞİ ÖLEBİLİR"
Terörist başı bir mesajında "Bomba patlamakla olmaz, devrimci savaşa geçmeliyiz. Sayı önemli değil Diyarbakır'da 100 bin kişi ölebilir" diyor.

Özerklik adı altında bölücü söylemleri tırmandıran bir talimat ise şu ifadeler yer alıyor: "Çözüm olmazsa ikili iktidar olur, bir tarafta devlet diğer tarafta örgüt olur. Bağımsızlık ilan edilir"

SÖZDE MAHKEMELERİN "YARGITAY"I KANDİL
Operasyon, sözde mahkemelerle yargılama yapıldığını da ortaya koydu. Ele geçirilen tutunaklara göre son sözü Kandil söylüyor. Terör örgütü itirafçılarının ifadeleri ise başta Dağlıca Baskını olmak üzere bir çok kanlı eylemin talimatının avukatlar aracılığıyla Kandil'e ulaştırıldığını destekliyor.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 11:55

İLGİLİ HABERLER