Gündem
  • 29.7.2008 16:08

BOMBACIYI O GÖRDÜ!

Güngören'de bombayı koyan kişiyi gördüğünü belirten kurbanlardan Fadime Beşkan'ın 10 yaşındaki oğlu, gördüklerini anlattı.

İstanbul Göngören'deki patlamalarda hayatını kaybeden Fadime Beşkan'ın (51) cenazesi memleketi Konya'nın Halkapınar ilçesinde toprağa verildi.Cenaze için Konya'ya giden Beşkan'ın oğlu, bombacıyı gördüğünü söyledi.

Güngören'de bombayı koyan kişiyi gördüğünü belirten Beşkan'ın 10 yaşındaki oğlu, olayın yaşandığı akşam annesi ve ablası ile birlikte parkta oturduklarını anlattı.

Annesinin “İçim sıkıldı, eve gitmek istiyorum” diyerek ayağa kalktığını ve eve dönerken patlamaların olduğunu anlatan çocuk, bundan önce patlayıcıyı bırakan kişiyi de gördüğünü öne sürdü.

Yaşamını yitiren Beşkan'ın oğlu, “Siyah giyimli genç birinin, siyah bir poşeti, içine baktıktan sonra orada bulunan direklerin arasına bıraktığını gördüm. Aynı poşetin patladığını da gördüm. Patlayan bombanın parçaları annemin boynuna isabet etti. Bir parça da benim sol ayağıma isabet etti. Ama sadece morardı” dedi.

BEŞKAN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
Beşkan'ın cenazesi bu sabah ambulansla ilçe merkezindeki Ağa Camisi'ne getirildi. Fadime Beşkan'ın tabutuna sarılan yakınları sinir krizleri geçirdi.

Ağa Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Fadime Beşkan'ın tabutu omuzlara alınarak Halkapınar Mezarlığına götürüldü. Çok sayıda vatandaş terörü lanetledi.

Beşkan, burada yapılan dualar eşliğinde toprağa verildi.

Törene, Konya Valisi Osman Aydın, Ak Parti Konya Milletvekili Abdullah Çetinkaya, Konya Emniyet Müdürü Salih Tuzcu, Ak Parti İl Başkanı Faruk Dügen, Halkapınar Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Mülazımoğlu ve çok sayıda vatandaş ile Beşkan'ın yakınları katıldı.

 
Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 07:29

İLGİLİ HABERLER