Spor
  • 30.1.2016 16:05

Bosingwa, Trabzonspor tarihine geçti

Trabzonspor'da geçen sezon 31. hafta Bursaspor ile oynanan karşılaşmada sağ diz ön çapraz bağlarından sakatlanan ve uzun bir süredir sahalardan uzak kalan Portekizli oyuncusu Jose Bosingwa, sözleşmesini sonlandırdığını açıklayarak bordo-mavili kulübe veda etmişti. Bosingwa, bordo-mavili kulübün sözleşme şartlarını yerine getirmemesinden dolayı serbest kalmasının ardından, Trabzonspor'da göreve gelen yeni yönetimin alacaklarına karşılık Portekizli oyuncuya yeni bir sözleşme şartları sunması, oyuncu tarafından da olumlu karşılanmasıyla Bosingwa yeniden Trabzonspor'a imza attı.

2013 yılında Queens Park Rangers FC'nin bir alt lige düşmesiyle serbest kalan oyuncu Trabzonspor'a bedelsiz transfer olmuştu. 11 Kasım 2015 tarihinde uzun süredir alacaklarının ödenmediği gerekçesiyle takımdan ayrılan Bosingwa'nın sözleşmesinin feshedilmesinin ardından, yıldız oyuncu yeniden Trabzonspor'a imza atarak bordo-mavili kulübünde tarihine geçen yabancı oyuncular arasında yerini aldı. Karadeniz ekibi, takımdan ayrılan bir yabancı oyuncuya ikinci kez imza attırarak bir ilke de imza attı.

Trabzonspor'un Portekizli oyuncusu Jose Bosingwa, daha önce 2 sezon geçirdiği bordo-mavili takımda Spor Toto Süper Lig, Ziraat Türkiye Kupası ve Avrupa Ligi olmak üzere 70 maça çıkmış, 6 Bin 183 dakika sahada kalmıştı. 8 sarı kart ve 1 kırmızı kart gören oyuncu, görev yaptığı teknik adamlar tarafından savunmanın sağından ve stoper bölgesinde görev yaparken zaman zaman da ön libero olarak görev almıştı. 

GÖKMEN ŞAHİN
TRABZON

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 16:27

İLGİLİ HABERLER