BÖYLESİ GÖRÜLMEDİ!.. ÖĞRENCİLERE BEDAVA KURS VEREN VEKİL PARA CEZASINA ÇARPTIRILDI
CHP Milletvekili Muharrem İnce, 17 Ağustos depreminden sonra üniversiteye hazırlanan öğrencileri, dershanesine parasız kaydettiği için para cezasına çarptırıldı.
CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, kendisine ait dershanede üniversiteye hazırlanan öğrencilere bedava kurs verdiği için para cezasına çarptırıldı.
İnce, dönemin Çalışma Bakanı Yaşar Okuyan'ın baskısı sonucu böyle bir cezaya çarptırıldığını söyledi. Kocaeli, Sakarya ve Yalova'daki depremden sonra ailesini kaybetmiş öğrencilere moral destek vermek amacıyla, dershane sahiplerinin para almadığını kaydeden İnce, ''Ben, 99 yılı itibariyle ceza yedim. Ben o yıl hiç bir öğrenciden para almadım ki. Sadece ben değil hiçbir dershane almadı. Zaten çocuğun anası babası veya yakınları ölmüş. Hangi insan para isteyebilir? Diğer arkadaşlarımız da para almadı. Amacımız, kentin kalkınması, moral bulmasıydı. 17 Ağustos'ta deprem oldu, 10 Eylül günü derse başladım. Emekli ama telif usulüyle dershanede çalışan öğretmenlerin SSK primini ödemedim diye ceza uygulandı'' dedi. Yaşar Okuyan'a karşı çıktığı için 60-70 milyar ceza geldiğini anlatan İnce, cezanın taksitlendirildiğini, ancak kaldırılması için mahkemeye de başvurduğunu söyledi. İnce, ''Hem ayda 3-4 milyar ödüyorum, hem de mahkemeye gittim'' diye konuştu.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 21:22