Sağlık
  • 18.11.2020 18:06

Bronşit, öksürük, kireçlenme, menisküs ve diz ağrılarına son veren kür

Bugün size "Bamya" dendiğinde bile yüzü asılan, salyalandığı için bamya yemeğini hiç ama hiç sevmeyenleri bile faydaları ile kendine hayran bırakacak olan bamya tohumu kürünün nasıl yapıldığını göstereceğiz.

Eğer sizin de son zamanlarda karşınıza sık sık bu tohum çıkıyorsa ve ‘bamya tohumu ne işe yarar ki?’ diye düşünüyorsanız o zaman buyrun videomuza geçelim ama önce hatırlatmamızı yapalım: kanalımıza abone değilseniz abone olmanızı, videoyu sonuna kadar izleyip beğeni atmanızı ve daha çok kişiye ulaşmamız için videoyu sosyal medya hesabınızdan paylaşmanızı rica ediyoruz…

Bamya tohumu, tahmin edeceğiniz gibi bamya bitkisinin içindeki o minik tohumlar...

Ancak burada önemli olan bamyanın çeşidi, tohumların kalitesi ve doğru şartlarda kurutulması… Bu nedenle tohumları güvenilir yerden almaya özen gösterilmeli…

Bu uyarıyı da yaptıktan sonra geçiyoruz bamya tohumunun faydalarına…

B ve C vitaminleri ile potasyum, demir, kalsiyum ve çinko gibi mineraller bakımından zengin olan bamyanın, tohumları da tüm bu faydalı maddeleri içinde barındırıyor.

Bamya tohumunun faydaları arasında en çok bilineni enfeksiyon ve iltihaplanmalara karşı koruyucu özelliğe sahip olmasıdır.

Bakteri, virüs, mantar gibi her türlü enfeksiyon hastalığına karşı korur,,, grip, nezle, soğuk algınlığı gibi hastalıklara yakalanma olasılığını düşürür.

Astım ve bronşit gibi rahatsızlıkların iyileşmesinde de etkilidir.

Güçlü antioksidan özellikleri sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiren bamya tohumu, başta kolon kanseri olmak üzere birçok kanser türüne karşı da koruyucu etki oluşturuyor.

Aynı zamanda mevcut tümörlerin büyüme ve yayılmasını yavaşlatır ve engeller.

Özellikle kas ve kemik sağlığı için tavsiye edilen bamya tohumu; diz ağrıları, kireçlenme, menisküs gibi rahatsızlıklarda da çok faydalıdır.

Bamya tohumunun 3 ay düzenli kullanımında eklem ağrılarının hissedilir şekilde azaldığı hatta yok olduğu ileri sürülmektedir.

Kolesterol üzerinde de olumlu etkileri olduğu bilinen bamya tohumu, kötü kolesterolün düşmesini sağlıyor.

Kalp ve damar hastalıklarında da yardımcı olduğu bilinir.

Karaciğerin sağlığını koruyan bamya tohumu; kan şekerini de düzenleyerek diyabete yakalanma riskini azaltıp, diyabet rahatsızlığı olanları da destekliyor.

Bol lifli bir yapıda olduğu için bamya tohumu, uzun süre tok tutma özelliği taşıyor, bu da zayıflamak isteyenler için önemli bir özellik olsa gerek.

Özellikle kabızlık şikayeti çekenler için de bamya bulunmaz bir nimettir.

Bamya tohumu hafızayı ve konsantrasyonu güçlendirici bir etki oluşturuyor.

Beynin ve sinir sisteminin sağlıkla çalışmasına destek olduğundan sinir, stres ve buna bağlı uykusuzluk gibi problemlere de çözüm oluyor.

Demans problemi yaşayanlar için de kaçırılmaz bir fırsattır.

Bamya tohumunun faydalarını duyunca onu hemen denemek istemiş olabilirsiniz. Peki ama bamya tohumu nasıl kullanılır? İşte şimdi bunu öğrenme zamanı!

İşte size 5 farklı kürden oluşan videomuz...

 

BENZER VİDEOLAR İÇİN LÜTFEN LİNKİ TIKLAYINIZ

 

 

Güncellenme Tarihi : 18.11.2020 21:26

İLGİLİ HABERLER