Gündem
  • 10.3.2020 00:51

Brütüs Hasan!.. Erdoğan'ın milletvekili yaptığı imam Babacan'ın partisine geçti

Kimsenin tanımadığı bir cami imamıydı.. Erdoğan Rize'ye geldiğinde ardında namaz kıldığı imamı Önce İl başkanı sonra Millletvekili yaptı.. Herkes için şaşırtıcı bu durumdu.Esas şaşırtıcı olan Erdoğan'ın sahip çıktığı Hasan Karal, bu seçimde aday gösterilmeyince rotayı Ali Babacan'ın partisine çevirmesi oldu.

Brütüs Hasan! Erdoğan'a en yakın isimlerdendi, şimdi Babacan'ın safında!

Ali Babacan'ın yeni partisinde yer alan isimler bugün netleşti... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yakınlığıyla bilinen Rize eski Milletvekili Hasan Karal'ın, Babacan’ın yeni kurduğu DEVA Partisi'nin Kurucular Kurulu'nda yer alması büyük şaşkınlığa neden oldu! Karal, Erdoğan'ın hem hemşehrisi, hem de en güvendiği isimlerden biriydi...

Uzun süredir yeni bir siyasi oluşumun hazırlıklarını yürüten eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, sonunda partisinin kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığı'na teslim etti.

90 kişilik kurucular kurulu listesinde 27 kadın, 16 genç isim yer alırken, kurucular kurulunda yer alan tek milletvekili bir süre önce AK Parti'den istifa eden İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu oldu.

Eski AK Parti'li bakanlardan Sadullah Ergin, Selma Aliye Kavaf, Nihat Ergün ve gazeteci yazar Gülay Göktürk listede yer alan diğer dikkat çekici isimledi..

Hasan Karal ile ilgili görsel sonucu

Ancak listede öyle bir isim vardı ki, siyaseti yakından takip eden çevreler bu politikacının, Ali Babacan ile birlikte siyasete atılması nedeniyle şaşkınlıklarını gizleyemedi.

O isim AK Parti'de 3 dönem milletvekilliği yapan ve 4'üncü adaylığı veto edilen Hasan Karal'dı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hem hemşehrisi, hem de en güvendiği çalışma arkadaşlarından biri olarak bilinen Hasan Karal Rize'de "Hasan Kral" olarak tanınan bir isimdi...

Rize’de imamlık yaparken Recep Tayyip Erdoğan'ın tasarrufu ile siyasete atılarak milletvekili olan Karal'ın Babacan safında siyasete soyunmasına Rizelilerden büyük tepki geldi.

İşte o yorumlardan bazıları;

Süperhaber tv

Güncellenme Tarihi : 10.3.2020 00:16

İLGİLİ HABERLER