Spor
  • 22.5.2013 18:46

Bu da pet-ski...

KARABÜK Üniversitesi'nde öğrenciler 'Petsal' adını verdikleri pet şişelerden yaptıkları sandallarla Araç Çayı'nda yarışarak eğlendi.

Karabük Üniversitesi Kulüp Etkinlikleri Şenliği bugün renkli etkinliklerle başladı. Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal öğrenci kulüpleriyle birlikte kampüsten etkinliklerin düzenlendiği Araç Çayı'nın kenarına yürüdü. Köprüden aşağıya halatla inerek Türk bayrağı açan doğa sporları kulübü öğrencileri alkış topladı. Halat çekme yarışı ve halk oyunları gösterilerinin ardından 'Petsal' yarışları gerçekleştirildi. Pet şişelerin biraraya getirilmesiyle oluşturulan sandalların üzerine çıkan öğrenciler çayda yarıştı. 18 petsal ile yarışan öğrenciler suda eğlenceli anlar yaşadı.

Karabük Üniversitesi Tasarım ve Konstrüksiyon Öğretmenliği son sınıf öğrencileri İbrahim Bayram ve Mehmet Hilmi Mazlum ise yaptıkları uzaktan kumandalı altında kamera bulunan tekneyi çayda yüzdürdü. Tekneye yerleştirdikleri kamera ile suyun altında 10 metreye kadar görüntü alabildiklerini söyleyen İbrahim Bayram ve Mehmet Hilmi Mazlum ise teknenin arama kurtarma çalışmalarında kullanılabileceğini söyledi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:07

İLGİLİ HABERLER