Gündem
  • 7.11.2008 02:59

BU GÜZELLERE YAKLAŞMAK CESARET İSTER!..

Bergüzar Korel, Meltem Cumbul, Ece Sükan dövüş sporu Kick Box'a gönül veren ünlülerden sadece birkaçı... Öğretmenleri Birol Topuz, "Bu spor hem vücudu hem zihni güzelleştiriyor" diyor.
Kick Box eski dünya şampiyonu Birol Topuz, aktif sporculuk hayatını noktaladıktan sonra eğitmenlikle ilgilenmeye başladı. K1 sporu olarak da bilinen Kick Box tutkunu pek çok ünlü Topuz'dan ders alıyor. Bergüzar Korel, Meltem Cumbul, Ayşe Hatun Önal, Özcan Deniz, Ece Sükan, Özlem Tekin, Behzat Uygur, Toprak Sergen'in yanı sıra iş dünyasının ünlü isimleri de bu spora gönül vermiş durumda. Topuz'a bu spor hakkında merak edilen her şeyi sorduk...
KAPKAÇA KARŞI BİREBİR
Sanat dünyasının ünlüleri neden bu sporu yapıyor?
Güzel fizikleri olması için, kendilerini koruyabilmek için ve günlük sıkıntılarını atabilmek için.
Örneğin, İbrahim Tatlıses, çabuk sinirlenen bir sanatçımız. Ne dersiniz, ring sporlarına başlarsa eline diline hakim olabilir mi?
Çabuk sinirlenen biri bu sporu yaparsa doğru kararı verir, sinirlenmez. Tatlıses de yapsın, faydasını çok görür.
Kapkaççılara karşı Kick Box öğrenerek kendimizi korumayı başarabilir miyiz?
Bu sporu yaparsanız mutlaka kapkaççıya karşı koyarsınız. Bir yumruğu ya da tekmeyi binlerce kez yaparsanız o vücudunuza yerleşen istemsiz bir hareket olur. Kapkapçının size saldırısı sırasında ona otomatikman cevap verirsiniz. Kendinizi koruma kalkanı altına alırsınız, zarar görmezsiniz.
DAYAKTAN KORUR
Kocası tarafından dövülen kadınlar ring sporu öğrenmeli mi?
Kesinlikle; her kadın mutlaka karate, aikido, Kick Box ya da herhangi bir ring sporu öğrenmelidir. Kadınların dayakçı kocalarına karşı bu şekilde başkaldırmaları şart.
Dayakçı kocalara da bu sporu yapmalarını önerebilir miyiz?
Çok güzel bir konuya daha parmak bastınız. Gerçekten bu sporu yapan erkekler hemcinsine bile tokat atmazlar. Bunca yıldır bu işi yapıyorum, bir insana tek bir fiske bile vurmadım. Ringde o iş biter. Dayakçı kocalara da ring sporları yapmalarını tavsiye ediyorum. Çünkü kum torbalarına vurarak deşarj olacaklar, streslerini atacaklar, akşamları eşlerinin yanına adeta bir kuzu gibi gidecekler.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 04:33

İLGİLİ HABERLER