Spor
  • 25.1.2022 21:32

Burak Elmas : Transferlerin hepsi Fatih Terim'in isteğiyle yapıldı

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, Fatih Terim'in ayrılığı, Torrent'in geliş süreci ve takımın genel durumunu değerlendiriyor

Fatih Terim'le yollarını ayırdıktan sonra göreve İspanyol çalıştırıcı Domenec Torrent'i getiren Galatasaray'da alınan sonuçların ardından sular durulmazken Başkan Burak Elmas, sarı kırmızılı takımın gündemine dair açıklamalarda bulunuyor. Başkan Elmas'ın; Fatih Terim'in ayrılığı, Domenec Torrent'in geliş süreci, transfer planlamaları ve istifa etmesi beklenen Yönetici Işıtan Gün hakkındaki sorulara yanıt vermesi bekleniyor.

Süper Lig'de tarihinin en kötü sezonunu geçiren Galatasaray'da teknik direktör değişikliği de beklenen galibiyetleri getirmezken Başkan Burak Elmas ve yönetimi taraftarın tepkisine maruz kaldı.

Fatih Terim ile yolların ayrılmasının ardından basının karşısına çıkarak gündeme ilişkin konuşan Burak Elmas, bu kez Habertürk'te yayımlanan Teke Tek programında Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtlıyor.

Burak Elmas'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

FİKİR AYRILIKLARI OLABİLİYOR

Seçim öncesi çalıştığınız ekiple seçim sonrasında fikir ayrılıkları olabiliyor. Böyle bir süreçte dostça ayrılıklar da normal. Bu bir iktidar meselesi değil. Seçimlerimden pişman değilim, önümüze bakacağız. Biz Galatasaray'ın en zor döneminde göreve geldik.

GHEZZAL TRANSFERİNİ UYGUN BULMADIM

Futbolcuları scouting departmanımız önerdi. Alternatifli bir listemiz vardı. Ghezzal da o listedeydi. Ancak maliyeti sebebiyle ben ve arkadaşlarım transferini yapmadı. Ghezzal transferinde maliyetinin net 4 milyon avroya geldiğini gördük ve Galatasaray'ın geleceğiyle ilgili böyle bir karar almamayı uygun gördüm.

TRANSFERLER HOCAMIZIN (FATİH TERİM) ONAYIYLA YAPILDI

Bu listede bulunan isimleri transfer ettik, hocamızın onayıyla. 21 milyon Euro civarında uzun vadeli ödemelerle alınan bir listedir. Biz, transferlerin tamamının evraklarını denetleme kurulumuza teslim ettik. Hepsini denetim kuruluna verdik. Biz gelene kadar bu takımın FFP sorunu vardı. Sürekli kiralık oyuncuların gelip gittiği ve yeni bir takım kurulmak zorunda olduğu bir takımdık.

Galatasaray'ın, Portekiz takımlarının ve Avrupa'da bazı takımların yaptığı sisteme geçiş mecburiyeti vardı. Morutan ve Cicaldau, verilen listede vardı. Hocamız istedi, scout ekibimiz izledi, biz de aldık.

ALDATILMA KELİMESİNİN ALTINI DOLDURMAK LAZIM (FATİH TERİM İÇİN)

Aldatılma kelimesinin içeriğini doldurmak lazım. Orada ne kastettiğini (Fatih Terim için) bilmiyorum. Göreve geldikten sonra hocamızla finansal durumu konuştum. Anlayışı değiştirmemiz gerektiğini söyledim. 'Futbol aklı olarak siz benim için çok önemlisiniz' dedim. Ben Fatih Hoca'ya 'genç ve potansiyelli oyuncular alalım. Bir sistem kuralım' dedim. Galatasaray'ın popüler olmak için karar alma lüksü yok. Hedefimiz şuydu. Genç oyunculara yatırım yapmak, ücret bütçesini oyuncu başı 700 bin Eurolara indirmek ve bu oyuncuların gelişerek gelir getirmeleri.

GALATASARAY KARŞITI BİR FEDERASYON VAR

Karşımızda, ciddi anlamda Galatasaray karşıtı olduğunu düşündüğümüz bir federasyon var. Hakemlerin bazı hatalarının istekli yapıldığını düşünüyorum. Galatasaray'a operasyon var. Hatta bizim gitmemizi isteyen birilerinin olduğunu düşünüyorum. O yüzden federasyonun bize operasyon yaptığını düşünüyoruz. Biz diyalog yolu ile anlaşmayı denedik. Hatta süreç de Oğulcan süreci ile başladı. Ancak gördük ki her ayrı konuda diyalog ile çözülmesi mümkün görünmeyen bir karşıtlık var. Hakem atamalarında da disiplin cezalarında da aynı şeyi söyledik, adaletsizlik var. Sorunlar çözülmüyor çünkü çözüm iradesi yok. İstifayı talep etmiyorum, zaruret olduğunu düşünüyorum. Federasyon hiçbir sorunu umursamıyor. Nasıl olsa orada olacaklarını biliyorlar. Federasyon tam anlamıyla özerk değil, bu yüzden kulüplere karşı sorumluluk hissetmiyor.

PROJELER DEVAM EDECEK

Asla yalan söylemedik. Biz projelerimizi 2 aylık sunmadık, 3 sene için seçildik, 3 senede gerçekleştireceğiz dedik. Bize gül bahçesi de sunulmadı. Pandemiden çıkılmış, yayın geliri azalmış... Kurun geldiği noktada ciddi bir darbe yedik. Sponsorlukları düzeltmek ve büyütmek için çalışmalarımız devam ediyor.

YÖNETİMDEKİ İSTİFALAR...

Rezan Epözdemir'in duyduğu rahatsızlıkların hiçbiri sürpriz değil. Yönetim kurulumuzda dile getirmişti. Fakat biz, yönetime geldikten sonra eski alışkanlıklardan kurtulmamız gerektiğini düşündük.

TORRENT'LE İLK DEFA NE ZAMAN GÖRÜŞÜLDÜ?

Son dönemlerde çok fazla yalan bilgi servis edildi. Galatasaray Kulübü Başkanı, istediği teknik direktörle, istediği zaman görüşebilir. B planı yapmaya mecburdur. Yaz aylarında yeni hoca arayışı olmadı. Çok kısa zamanda böyle bir görüşme oldu. Fatih Terim’e, böyle bir görüşme yapıldığını söylemedik. Sadece bir maçtan sonra Guardiola’nın yardımcısıyla ilgili bir bilgi olduğunu ona ilettim. Görüşme detaylarını anlatmadım. Üzerinde durmadık. Detay konuşmadık. Hocamız kimden geldiğini sormuştu. Domenec Torrent'le ben görüştüm. Yönetim kurulundaki arkadaşlara çirkin saldırılar oldu. Zamanı geldiğinde bu tür şeylerle ilgili yargıya gidiyoruz. İnsanları zan altında bırakmaktan imtina ediyorum.

YÖNETİMDE 'TERİM KALSIN' DİYENLER OLDU

Başkan her zaman yönetim kuruluyla istişare eder. Yönetimde, 'Fatih Terim kalsın' diyenler oldu. Değişimin zamanlamasını uygun bulmayanlar oldu.

"FATİH TERİM'LE AYRILIK KONUSUNDA ÇOK HASSAS DAVRANMAYA ÇALIŞTIM"

Özellikle bu konuda çok hassas davranmaya çalıştım. Camiamız için çok değerli olan futbol adamı var. Camiamızın üyesi. Benim de kendisi çok sevdiğim Galatasaraylı. Burada Galatasaray için doğru olduğunu düşündüğüm kararı almak zorundayım. Bekleyecek durumda değil Galatasaray. Bu kararın arkasındayım. Bu kadar zor durumda Galatasaray'ı çıkarmaya çalışıyorsunuz, sizi kimsenin korumasını bekleyemezsiniz. Burada cesaret göstermek lazım. Galatasaray başkanlığında cesaret gösteremeyecekseniz, bunu yapmamanız lazım. Galatasaraylı olarak bildiklerim ve gördüklerim dahilinde en uygun kararı vermeye çalıştım. Bunun doğru olup, olmadığını zaman gösterecek. Bu kararı almak için yeterli sebepleri vardı. Alınan kararlar kişilerin önemini Galatasaray açısından azaltmaz. Takıma dahil sahip çıkılmayan, bütün taraftarları söylemek istemiyorum ama ciddi protestoların olduğu, Galatasaray başkanına her zaman eleştiri olabilir. Takımın taraftarına çok ihtiyacı olduğu dönemde yanında olması lazım. Bundan sonra radikal karar almazsak önümüzde ödemek zorunda olduğumuz borç var.

TERİM, BAŞKAN YARDIMCILIĞI TEKLİFİNİ KABUL ETMEDİ

Fatih Terim'den başkan yardımcısı olarak futbol aklı olarak bu projeye devam etmesini istedim ama hocamız bunu istemediğini söyledi.

Güncellenme Tarihi : 25.1.2022 21:34

İLGİLİ HABERLER