Spor
  • 28.7.2021 15:58

Burak Elmas'tan Morutan açıklaması!

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, TFF Olağan Genel Kurulu'nun ardından transferle ilgili konuştu ve Ghezzal'ı maliyeti sebebiyle almaktan vazgeçtiklerini söyledi.

Galatasaray Başkanı Burak Elmas'ın transfer açıklamaları şu şekilde:

"Bugün yarın, umarım birkaç iyi transfer haberiyle dönme şansımız olacak. Ghezzal'ı hocamız çok istedi. Bence Ghezzal'ın yaşı gereği son kontratı. Primleriyle birlikte, masada 3.8 milyon Euro vardı. Bir-iki aylık takdir için Galatasaray'ın geleceğine büyük bir yük olacak transferi yapmama kararı aldık. Hocamız da bu kararımıza saygı gösterdi."

"Morutan, uzun zamandır listemizde ama herhangi bir resmi teklifimiz ve görüşmemiz olmadı. Transfer bitmeden, taraftarlarımızın duygularıyla oynayarak heyecanlandırmak istemiyoruz. Son derece ciddi bir transfer hamlesi içindeyiz, bir kısmını tamamladık. Kısa süre içerisinde güzel haberleri vermeyi umuyoruz"

Galatasaray Başkanı Burak Elmas: İbra konusunda çekimser kaldık

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, Türkiye Futbol Federasyonu Olağan Genel Kurulu’nda açıklamalarda bulundu. Elmas, "Türk futbolu ciddi bir kaosla uğraşmakta. Bu kaosun sebebini pandemi ya da yabancı sınırı olarak basitleştiremeyiz. Kısa süre önce yönetime geldik ama görgüm şu ki problemler kişisel isimlere zimmetlenmiş durumda" dedi.

Türk futbolun önemli sorunları olduğuna değinen Elmas, "Türk futbolu ciddi bir kaosla uğraşmakta. Bu kaosun sebebini pandemi ya da yabancı sınırı olarak basitleştiremeyiz. Kısa süre önce yönetime geldik ama görgüm şu ki problemler kişisel isimlere zimmetlenmiş durumda. Süregelen çözülememiş birçok kronik problem var. Futbolu özerk yapan bizlerin verdiği karalar ve bizler futbola sahip çıkmak zorundayız. Kulüpler Birliği, son dönemde birlikte hareket ederek Türk futbolunun ortak sorunlarını açık şekilde dile getirdi. Bütün kulüpler de bunu yapmak zorunda. Galatasaray Kulübü olarak kimseyle kavgamız yok ama çözümlerle ilgili çok ciddi bir irademiz var. Çözümlerin kısa zamanda elde edilebilmesi için bütün irademizi bütün liglerdeki kulüplerin sorunlarının çözümleri için bütün irademizi ortaya koymaya devam edeceğiz" diye konuştu.


"REKABAETİ SAHAYA İNDİRMEK İSTİYORUZ"

Rekabetin saha olmasını istediklerini dile getiren Elmas, "Rekabeti sahaya indirmek istiyoruz. Bizim seçtiğimiz federasyonumuzun da bini gerçekleştirmesini istiyoruz. Hatta buna federasyon yönetim kurulundaki bazı arkadaşlarımızı da katabiliriz. Artık cesur davranmak değeri düşmeye devam eden Türk futbolunu buradan çıkarmak ve rekabeti sahaya indirmek, Türk futbolunda adaleti sağlamak ve TFF’nin denetimini herkese eşit şekilde yapmasını sağlamak zorundayız" şeklinde konuştu.

 

Güncellenme Tarihi : 28.7.2021 16:01

İLGİLİ HABERLER