Dünya
  • 20.5.2006 00:02

BUSH: ''ATATÜRK, VİZYON SAHİBİ BİR LİDERDİ''

WASHINGTON - ABD Başkanı George W. Bush, ''Atatürk, özgürlük ve barış davasının ilerletilmesi için cesur adımlar atan vizyon sahibi bir liderdi'' dedi.
     Bush, Amerika Atatürk Derneği'ne gönderdiği mesajda, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün doğumunun 125. yıldönümünü kutlayarak, tebriklerini iletti.
     Bush, mesajında, ''Mustafa Kemal Atatürk, özgürlük ve barış davalarının ilerletilmesi için cesur adımlar atan, Türkiye için vizyon sahibi bir liderdi. Bugün Türkiye başarılı, laik bir demokrasi örneğini ortaya koyuyor. Amerika, Türkiye'yi müttefiki ve dostu olarak nitelendirmekten gurur duyuyor'' dedi.
     Başkan Bush, ''Uluslarımız özgürlük, kişisel hürriyet ve hukukun üstünlüğü konularına ortak bir bağlılık gösteriyor. Birlikte ve diğer ülkelerle, Geniş Ortadoğu'da, Kafkaslar'da ve Orta Asya'da özgürlük ve barışı ilerletebiliriz'' ifadesini kullandı.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 05:22

İLGİLİ HABERLER