
BUSH'TAN 'ÇOK TATLI BİR HAREKET'!..
Ünlü talk şov ustası Jay Leno, programına katılan Laura Bush’a, iki liderin fotoğraflarını gösterip ‘kıskanmadınız mı’ diye sorunca, ‘Bence çok tatlı bir hareket’ yanıtını aldı.
PETROL fiyatlarını uzun vadede düşürmek için Suudi Arabistan’dan üretimi artırması talebinde bulunan ABD Başkanı George Bush’un, Crawford’daki çiftliğinde kucaklayıp yanaklarından öperek karşıladığı 81 yaşındaki Veliaht Prens Abdullah ile, ‘Arap gelenekleri çerçevesinde samimiyetini göstermek için’ el ele tutuşarak dolaşması, ABD’de esprilere konu oldu.
Amerikan basınında ‘Petrol için her şeyi yapmaya hazırız’ yorumlarıyla yer alan Bush ve Abdullah’ın el ele fotoğrafları, Jay Leno’nun NBC kanalında yayınlanan ‘Tonight Show’ adlı programında da ele alındı. Programına Laura Bush’u konuk eden Leno, ‘Eşinizin bu hareketini nasıl değerlendiriyorsunuz?’ diye sorunca, Laura Bush, ‘Bence çok tatlı bir hareket’ dedi. Leno ise ‘Çok anlayışlı bir eşsiniz’ diyerek espri yaptı.
İşte yorumlar :
Eşcinsellerin evlenmesine anayasa yasağı getirmek isteyen Bush’un Suudi prensle el ele dolaşması, CNN’in ‘American Morning’ programında Jack Caffrey, tarafından ‘Acaba, Bush’un gay evlilikli ilgili düşünceleri yumuşamaya mı başladı?’ şeklinde yorumladı.
Bir başka yorumcu, ‘Laura’yı hala seviyor, onun yeri başka’ dedi.
Washington Post, öpüşme ve ardından gelen el ele yürüyüşün ‘yakın dostluk’ ilişkisine işaret ettiğini ifade ederken, Suudi Arabistan Sözcüsü Nail Jubair konuyla ilgili soruların hedefi oldu. Nail Jubair, ‘Cinsel bir durum yok, bir saygı ve sevgi gösterisi’ dedi.
HÜRRİYET
Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 11:59