Gündem
  • 25.4.2021 23:37

Büyük kayıp veren PKK Irak hükümetinden yardım istedi

Türkiye'nin Kuzey Irak operasyonunda PKK'lı teröristlere büyük darbe vuruldu. Sürekli ateş altında tutulan teröristler resmen saklanacak delik arıyor. PKK elebaşıları son çare Irak hükümetine yalvardı. PKK'lı yetkili, Cumartesi günü Irak hükümetini Kürdistan Bölgesi'ndeki sınır bölgelerine “Türk ordusunun saldırısına” karşı çıkmaya çağırdı.
Askeri kanadın sözcüsü Hiwa Zagros, "Türk ordusu, PKK militanları ile Türk ordusu arasında bugüne kadar süregelen ve Ermeni soykırımının yıldönümünde devam eden çatışmalarla bağlantılı olarak Duhok Valiliği'ne bağlı çok sayıda bölgeyi ateş altına aldı"
Bu savaşın PKK'nın değil Irak'ın olması gerektiğini söyleyen PKK'lı hainler, "Türkiye topraklarınızı işgal etti. Bombalıyor. Bize destek verin gelin birlikte savaşıp işgalcileri kovalım. Eğer sizden bir destek gelmezse Türk ordusu tıpkı Ermenilere yaptığı gibi burada kürtlere ve araplara karşı büyük bir soykırımı uygulayacak" dedi.
Senelerdir Irak Topraklarını işgal eden bu hainlerin Türkiye'yi işgalci gösterip Irak merkezi hükümetinden destek istemesi, Kürdistan bölgesi hükümet üyelerini bile güldürdü.
PKK, binlerce insanı öldüren ve yerlerinden eden Türkiye ile çatışması nedeniyle Bölge'den ve Irak hükümetinden Irak'ı terk etme yönünde tekrarlanan çağrıları reddediyor.

PKK medyasından yeni yalan: Zehirli gaz kullanıldı
PKK’ye yakın medya organları da Avaşin’e bağlı Mervanos ve Şuke mıntıkalararında şiddetli çatışmalar yaşandığını duyurdu.
PKK ajansı ANF ise, askerlerin Avaşin’de bulunan Mamreşo Tepesi’nde PKK’lilere ait mevzi ve tünellere girmek istediğini ancak giremeyince“zehirli gazlar” kullandığını ileri sürdü.

Öte yandan Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Kürdistan Bölgesi toprakları içerisinde bulunan Metina, Zap ve Avaşin’e yönelik karadan başlattığı “Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım” adlı operasyon devam ediyor.

Rûdaw’a konuşan Kanimasi Kasabası Müdürü Serbest Sabri, dün gece saat 23:00 sıralarında savaş uçakları ve helikopterlerin Keste Tepesini yoğun bir şekilde bombaladığını söyledi. Sabri, Keste Tepesi ve Derare bölgelerinde askerlerle PKK’liler arasında şiddetli çatışmalar yaşandığını aktardı.
Yerel kaynaklar, Türk askerlerinin Keste Tepesi, Hiror ve Dêşîşê köyü üzeirndeki tepelere konuşlandığı bilgisini paylaştı.
 

Güncellenme Tarihi : 26.4.2021 23:55

İLGİLİ HABERLER