BÜYÜKANIT'TAN İLK DEĞERLENDİRME: 'MAHKEMEDE AVUKATLIĞIMI KENDİM YAPARIM'
Dün Genelkurmay Başkanlığı’nda yapılan durum değerlendirmesinden sonra Hürriyet’e ilk değerlendirmelerini ileten Büyükanıt, "Bu nedene yargılanmaktan gurur duyarım" dedi.
Büyükanıt şunları söyledi:
"Madem öyle yargılasınlar. Ben bu nedenden dolayı yargılanmaktan gurur duyarım. Üstelik çıkar o mahkemede avukatlığımı bizzat kendim yaparım. Çünkü bu benim için bir gururdur. Biz bu yola hayatımızı koyduk. Neye mi? Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığına. Bugüne kadar bu dava uğruna dağlarda çarpıştık. Mahkeme kürsüsünde de fikirlerimizi söyleriz."
Genelkurmay: Maksat aşıldı
ŞEMDİNLİ iddianamesindeki Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ı suçlayan ifadeler ve kullanılan üslup askeri rahatsız ederken, "Maksat aşıldı" değerlendirmesi yapıldı.
Genelkurmay, Büyükanıt’a suç duyurusu yapan Van Savcısı Ferhat Sarıkaya’yı, "Görevinin sınırlarını aştığı" gerekçesiyle Adalet Bakanlığı’na şikayeti ve hukuki yollara başvurmayı değerlendirmeye aldı. Bu amaçla dün pazar olmasına rağmen iddianamedeki zanlılardan Ali Kaya’nın iki avukatı sürpriz şekilde Jandarma Genel Komutanlığı’na davet edildi. Askeri yetkililer, Mehmet Göçmen ve Vedat Gülşen adlı iki avukattan Şemdinli iddianamesindeki Büyükanıt’a dönük suçlama ve iddialar konusunda ayrıntılı bilgi aldı.
/Oya ARMUTÇU - HÜRRİYET
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 09:52