Asayiş
  • 31.3.2015 16:13

Çağlayan Adliyesi'nde savcıyı rehin aldılar

İddiaya göre, Savcı Mehmet Selim Kiraz, katibi ile birlikte Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nın 6’ncı katında bulunan odasında rehin alındı. Savcının katibi bir süre sonra serbest bırakılınca güvenliğe haber verdi.

DHK-C terör örgütü üyeleri sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada 15.36’ya kadar talepleri yerine getirilmediği takdirde savcıyı öldüreceklerini iddia etti.

Güvenlik kapıya geldiği sırada ise içeriden bir el silah sesi duyuldu. Yaşanan rehine eyleminin ardından aynı katta bulunan diğer savcılar dışarı çıkarıldı. Çelik yelek giyen polisler de uzun namlulu silahla rehine eyleminin yaşandığı kata geldi. Adliyedeki rehine eylemi devam ediyor. Bu arada, rehin alınma fotoğrafı, yasa dışı bir örgüte yakınlığı ile bilinen kişilerin Twitter hesabından yayınlandı.


Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı rehin alan teröristler adliyeye nasıl girdi?
Berkin Elvan soruşturmasını yürüten Savcı Mehmet Selim Kiraz, odasında silahlı kişiler tarafından rehin alındı.

Berkin Elvan soruşturmasını yürüten Savcı Mehmet Selim Kiraz, odasında silahlı kişiler tarafından rehin alındı. Teröristlerin, X-Ray cihazlarıyla dolu adliye binasına silahı elektrik kesintisinden faydalanarak sokmuş olabilecekleri ileri sürüldü.

Savcı Mehmet Selim Kiraz, katibi ile birlikte Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nın 6’ncı katında bulunan odasında rehin alındı. Savcının katibi bir süre sonra serbest bırakılınca güvenliğe haber verdi. Güvenlik kapıya geldiği sırada ise içeriden bir el silah sesi duyuldu. Yaşanan rehine eyleminin ardından aynı katta bulunan diğer savcılar dışarı çıkarıldı. Çelik yelek giyen polisler de uzun namlulu silahla rehine eyleminin yaşandığı kata geldi.

3 SAAT SÜRE VERDİLER

Bu arada, rehin alınma fotoğrafı, yasa dışı bir örgüte yakınlığı ile bilinen kişilerin Twitter hesabından yayınlandı. DHKP-C’ye yakın bir siteden servis edilen fotoğraflarda, savcının başına silah dayandığı görüldü. Teröristler 5 talepte bulunurken, bu talepler karşılanmazsa saat 15.36’da savcının öldürüleceğini ifade etti.

Olayın ardından adliyeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

TERÖRİSTLER İÇERİ NASIL GİRDİ ?

Teröristlerin içeri nasıl silah soktukları ise henüz bilinmiyor. Bir iddia, savcının silahının ele geçirildiği şeklinde. Diğer bir iddia ise, teröristlerin silahı elektrik kesintisinden faydalanarak adliyeye sokmuş olabilecekleri yönünde. Bu iddia, bir başka iddianın da dillendirilmesine de yol açıyor: "Acaba elektrik kesintisi, savcıyı rehin alan teröristlerle aynı örgütten kişilerce için yapılmış bir saldırı sonucu mu yaşandı ?"

 

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 21:17

İLGİLİ HABERLER