ÇAĞLAYAN: "TSE YENİ BİR YAPIYA KAVUŞACAK"
Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan Bursa'daki temaslarına fuar açılışlarıyla devam etti. Buttim Fuar alanında gerçekleştirilen Mobilya ve Dekorasyon ile Gelin damat 2008 fuarlarının açılışlarını yapan Bakan Çağlayan, Bursa'ya da övgüler yağdırdı. Bursa'nın her alanda büyük gelişme kaydettiğini ifade eden Bakan Çağlayan, "Bir günde aynı şehirde iki fuar açarak, kendi adıma bir ilki daha gerçekleştiriyorum. Fuarlar Türk girişimcisinin nerden nereye geldiğini gösteriyor. Ben özellikle fuarlara yapılan ziyaretlerin çok öneli olduğuna inanıyorum. Türkiye’nin ve Bursa'nın kabuğu değişiyor” dedi
Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı Cellal Sönmez, milletvekilleri ve işadamları ile birlikte fuarın açılışını yapan Bakan Çağlayan, formalite olarak bir gelin ve damatın nikah kurdelasını da kesti. Açılışın ardından fuarıda gezen Bakan Çağlayan, Ermetal Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Gülener'in standını da ziyaret eden Bakan Çağlayan, özel olarak tasarlanmış ve 40 kilo gramdan 120 kilo grama kadar her bedene uyan özel koltuğada oturdu.
"TSE YENİ BİR YAPIYA KAVUŞACAK"
Fuar açılışının ardından TSE tarafından Kervansaray Otel'de düzenlenen 'Kalite Günleri Ödül Töreni'ne katılan Bakan Çağlayan, burada da iş adamlarına hitap etti. Yeni bir TSE yasasının Bakanlar kurulundan geçtiğini, komisyonlarda görüşülerek genel kurula getirileceğini ifade eden Bakan Çağlayan, "Bu yasa ile TSE, yeni bir kimliğe, yeni bir yapıya, yeni bir yapıya kavuşmuş olarak sadece Türkiye'de değil, dünyada sayıllı kuruluşlar arasına girecek ve çok büyük hizmetler verecek. Bu noktada TSE'ye her zaman destek vermişimdir. Bu benim milli kurluşumdur. Buna sahip çıkmak boynumun borcudur. Bir taraftan bunları yaparken, bir taraftan da TSE'nin yurt dışındaki itibarını artıracak çalışmalar yapıyoruz. Ülkemizde hizmet sektörünün birçoğu standardı, kaliteyi kavramakta geç kaldı. Dünya için üretmek ve satmak mecburiyetindeyiz. Biz üretemezsek, satamazsak, elin oğlu gelir ve burada malını çatır çatır satar" şeklinde konuştu.
Bakan Çağlayan, daha sonra ödüle layık görülen iş adamlarına tek tek ödül vererek, hatıra fotoğrafı çektirdi.