
Çalışanlarından Tesla'ya taciz davası!
Kaliforniya'da bulunan Tesla tesisinde çalışan işçiler şirkete ardı ardına dava açıyor. İşçilerin şikayeti ise 'yaygın cinsel taciz.' Her dava dosyasının giriş paragrafında, "Tesla, işçileri için güvenli ve saygılı bir ortamı teşvik ettiğini açıkça iddia etse de, gerçek şu ki tesislerde çalışan kadınlar yıllardır kabus gibi yaygın cinsel taciz koşullarına maruz bırakılıyor" denildi. Öte yandan taciz davası açan kadınlardan biri olan Eden Mederos, fabrikadaki taciz ortamının Elon Musk tarafından teşvik edildiğini öne sürdü.
ABD'li Washington Post gazetesinin hazırladığı habere göre Kaliforniya Fremont'taki Tesla fabrikasında çalışan kadın işçiler cinsel tacizden dolayı şirkete dava açtı. Alameda İlçe Yüksek Mahkemesi'nde fiziksel, sözlü ve başka şekillerde taciz üzerine altı cinsel taciz davası açıldı.
"Yaygın bir cinsel taciz yuvası"
Bu davalar, geçen ay Tesla işçisi Jessica Barraza'nın şirkete dava açmasını takip etti. Barraza, Fremont'taki fabrikanın "yaygın bir cinsel taciz" yuvası olduğunu belirtmişti.
"Kadın işçiler yıllardır kabus gibi cinsel taciz koşullarına maruz bırakılıyor"
Her dava dosyasının giriş paragrafında, "Tesla, işçileri için güvenli ve saygılı bir ortamı teşvik ettiğini açıkça iddia etse de, gerçek şu ki Tesla, Fremont tesislerinde çalışan kadınları yıllardır kabus gibi yaygın cinsel taciz koşullarına maruz bırakıyor" denildi.
"Elon Musk'ın müstehcen tweetleri durumu kötüleştiriyor"
Taciz davası açan kadınlardan biri olan Eden Mederos, fabrikadaki taciz ortamının patron tarafından teşvik edildiğine işaret ederek, Elon Musk'ın bazı tweetlerinin müstehcen olduğunu ve "teknisyenlerin daha da kötüleşmesine neden olduğunu" söyledi.
Güncellenme Tarihi : 15.12.2021 21:39