KAYNAK : Haber Vitrini
RIZA YANIK
ALANYA - Antalya'nın Alanya ilçesinde, Kuyularönü Camii'nin altında Diyanet Vakfı tarafından kiraya verilen dükkanlara yapılan baskınlarda, çok sayıda "Bereket Tanrısı" olarak da nitelendirilen müstehcen görünümlü biblolar ele geçirildi.
Diyanet Vakfı tarafından Kuyularönü Camii'nin altında kiraya verilen işyerlerinde Bereket Tanrısı olarak nitelendirilen müstehcen görünümlü bibloların satıldığı ihbarını alan Alanya Belediyesi zabıta ekipleri, dükkanlara baskın düzenledi.
Raflarının hemen hemen büyük bölümü, kendi boylarından büyük iri penisleri bulunan biblolarla dolu olan dükkanlarda çok sayıda müstehcen heykelcik ve malzemeler de ele geçirildi. Bu duruma tepki gösteren dükkan sahipleri, "Ne yapalım cami altında satılıyorsa. O zaman Diyanet Vakfı da buraları kiraya vermesin. İbadet ayrı, ticaret ayrı" diyerek kendilerini savundu.
İşyeri sahiplerinin bu açıklamalarına sinirlenen Zabıta Komseri Mustafa Yeni, "Biz sizi bir çok defa uyardık. Siz hala ibadethanenin altında açıkta bu rezalet heykelleri satıyorsunuz. Sizin ne insanlara, ne de dine saygınız var. Şimdi size tutanak tutuyorum ayrıca, kapatma cezası gelecek" dedi.
Kuyularönü Camii altında bulunan ve Diyanet Vakfı tarafından kiralanan diğer işyerlerinde yine çok sayıda içinde müstehcen el işaretlerinin bulunduğu bardaklara da el kondu.
Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, müstehcen bibloların açıkta satılmaması için gerekli kararı çıkartmalarına rağmen bir takım işyerlerinin buna riayet etmediklerine dikkat çekerek, "Bu tür işyerleri hakkında gerekli tutanaklar tutuluyor. Ayrıca bir ibadethanenin altında bunların açıkta satılması her türlü ahlak kurallarına aykırı. Diyanet Vakfı tarafından kiralanan cami altındaki işyerlerinde bu tür ahlaksızlıkların yapılması bizleri fazlasıyla üzüyor. Vakfın bu hatadan bir an önce dönmesi gerekiyor. Her şey para değil. İbadet edilen yerler kutsal yerlerdir ve para uğruna buralar kirletilemez" diye konuştu.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 16:01