Gündem
  • 28.5.2023 16:00

Canan'ın tükürük hakaretine kızan polis ve askerler Erdoğan'a oy yağdırdı

Sandığa giden seçmenden Canan Kaftancıoğlu ile Türk Tabipler Birliği’ne tepkiler
Kolluk kuvvetleri için "Suratına tükürün" diyen Canan Kaftancıoğlu ve "Artık değişim zamanı" ifadeleriyle Kemal Kılıçdaroğlu'na oy isteyen Türk Tabipler Birliği'ne sandıktan cevap geldi.

Sosyal medya hesabından sandık başındaki görevlilere yönelik uyarılar yapan Kaftancıoğlu, devletin polisine karşı adeta eyleme çağırdı.

"Suratına da tükürebilirsiniz"
CHP’li isim “Tüm sandık başkanları, görevlileri ve müşahitler… Kolluk kuvvetleri 142 belgesinin orijinali (ıslak imzalı) ile oy kullanabilirler ve belgeyi sandık başkanına teslim etmek zorundadırlar! Belgeyi çok dikkatle inceleyin. Fotokopi ya da başka bir belgeyle sandığınızda oy kullanmak isteyen olursa asla izin vermeyin. Yakaladığınız olduğunda tutanak tutun. Okul avukatınızla görüşüp hızlıca kişi hakkında suç duyurusunda bulunmayı ihmal etmeyin. Suratına da tükürebilirsiniz diyeceğim ama tükürüğünüzü ziyan etmeyin. Utanması olmayan ahlaksız yapar bunu zira.” dedi.

Sandık başından tepki geldi
Kaftanoğlu’nun küstah ifadeleri, büyük tepki gördü.

Bugün sandığa giden duyarlı kolluk kuvvetleri, Kaftanoğlu’na seçimini yaparak cevap verdi.

CHP’li isme gönderilen mesajlar ise dikkat çekiciydi.

Polis rozeti ile notunu bırakan bazı seçmenler, şunları yazdı:

“Birileri tükürün demiş, biz böyle tükürdük”, “Surata tükürmek lafla değil, icraatla olur Kaftancıoğlu. Bir oy ile hepinizin suratına tükürdük”, “Canan’a okkalı cevabımız”, “Canan Kaftancıoğlu ve ortakları olan PKK, FETÖ, DHKP-C, MLKP’lilerin yüzüne böyle tükürdük”, “Türk hekimleri olarak sonuna kadar yanınızdayız Cumhurbaşkanım”…

Tabipler Birliği, Kılıçdaroğlu için oy istedi
Hükümetin attığı her adımın karşısına yer alan Türk Tabipler Birliği de seçim çağrısı yaparak, Kemal Kılıçdaroğlu’na oy verilmesini istemişti.

Yapılan açıklamada, “Emeğimizin kıymetinin bilindiği sağlıklı bir gelecek umut edebilmek için artık değişim zamanı” ifadeleri kullanılmıştı.

 

Güncellenme Tarihi : 28.5.2023 16:19

İLGİLİ HABERLER