Gündem
  • 29.9.2008 16:54

ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI'NDAN, "TÜM BELEDİYE BAŞKANLARININ MAL VARLIKLARI AÇIKLANSIN" ÇAĞRISI

ANKARA -      Eryılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, maddi şeylere yan gözle bakmamanın ''en büyük erdemleri' olduğunun bilinmesini istediğini belirtti.
     ''Montajlarla yüklü ses kasetinin ötesinde benim dile getirdiğim gerçek Türkiye'nin eli vicdanında yöneticilere sahip olmasına yöneliktir'' diyen Eryılmaz, şöyle devam etti:
     ''Buradan tüm kamuoyuna bir çağrıda bulunuyorum; tüm belediye başkanları ve Ankara'da da özellikle Büyükşehir Belediye Başkanı ile diğer belediye başkanları da dahil herkes, göreve geldiği zaman ile şimdiki mal varlıklarını bir arada açıklasın. O zaman herkes Çankaya Belediye Başkanının mal varlığında hiçbir artış olmadığını apaçık bir biçimde görecektir. Çankaya Belediye Başkanının aslında tüm Türkiye'ye örnek olması gereken büyük bir mücadele için bir adım attığını herkes bir kez daha görmeli ve düşünmelidir.''
     Kişisel ikbal peşinde koşmadığının kanıtı olarak belediye başkanlarını mal varlıklarını açıklamaya davet ettiğini belirten Eryılmaz, mal varlığında seçimlerden öncesine göre hiçbir artış olmadığını ifade ederek,''Eğer benim suçum rüşvete ve hırsızlığa karşı olmaksa buradan ilan ediyorum ki bu suçu her gün işlemeye devam edeceğim. Her gün rantçılarla mücadelemi amansız bir biçimde sürdüreceğim. Burada toplum vicdanına sesleniyorum: Ben kirli işlere, rüşvet gibi son derece aşağılayıcı bir işe göz mü yummuşum yoksa karşı mı çıkmışım? Bunu herkesin özellikle bilmesini istiyorum ki ben kirli olan işlere 'dur' demek için uğraş verdim ve şimdi bu sanki bir kabahatmiş gibi önüme sürülüyor. Ben ise herkesin 'bravo' demesini beklerdim''dedi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:51

İLGİLİ HABERLER