Ekonomi
  • 28.2.2016 22:33

Çelik: 'Huzur varsa kalkınma var'

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Rize'nin Pazar ilçesinde yapılacak olan ÇAYKUR'a ait Çay Fabrikasının temel atma törenine katıldı.
Açılış töreninde konuşan Bakan Çelik, teröre vurgu yaparak, "Faaliyetlerin gerçekleşmesi huzur ortamına bağlıdır. Huzur ortamı yoksa bu tesislerin gerçekleşmesi mümkün değildir. Türkiye'de huzurun ve güvenli ortamın güvencesi tabiiki vatandaşlarımız. Ama özellikle Karadeniz insanının ülkenin varlığına, birliğine, dirliğine bakış açısı tüm dünya tarafından bilinmektedir. Bu bakış açınızdan ötürü hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.
Huzur olmadığında yatırımların da olamayacağını vurgulayan Bakan Çelik, "Çünkü siz de çok iyi biliyorsunuz ki huzur varsa, kardeşlik varsa kalkınma var, iş var, aş var. Son dönemlerde Güneydoğu'da huzur vardı, kardeşlik vardı, dostluk vardı, 'devlet-millet el ele' dedik çok önemli yatırımlar gerçekleşti. Nereden bakarsanız bakın ülkemizin dört bir köşesinde ne var ise aynı hizmetler o bölgelere de ulaştı. Ama huzuru hazmedemeyenler ne yazık ki tekrar memleketimizi huzursuzluk ortamına itme gayreti içerisine girdi" diye konuştu.
Bakan Çelik, daha sonra İstanbul Milletvekili Hayati Yazıcı, Rize Milletvekilleri Hasan Karal ve Doğan Aşkın Bak, ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu ile birlikte temel atma törenini gerçekleştirdi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, aynı zamanda Rize'de yöresel mimariye uygun şekilde yapılan Çamlıhemşin Belediye Hizmet Binasının da açılışını gerçekleştirdi. Bakan Çelik burada ise, doğal yapıyı korumaya dikkat çekti. 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 15:59

İLGİLİ HABERLER