Yaşam
  • 29.1.2020 20:26

Cem Yılmaz sinema gişesinde fena çakıldı

Cem Yılmaz artık izlenmiyor, Karakomik Filmler 2 gişede neden battı?

Sanatçının şu sırada bununla yüzleştiğini ve kabullendiğini düşünüyorum ancak ilerdeki rotası açısından faydalı olabilecek birkaç tespiti sıralamak isterim.


Durumun kendisi de farkında, “Nuri Bilge Ceylan benim kadar izlensin isterken ben onun kadar izlenir oldum” diye bununla dalga geçmeyi de ihmal etmiyor.

Ama bu sefer olmadı, hatta kötü bir şeyler oldu ve Karakomik Filmler 2, 2. hafta sonunda sadece 320 bin bilet satabildi. Serinin ilk filmi bu zaman zarfında 507 bin kişiye kendini seyrettirmişti. İlk filmin gişesi düşüktü, bu ise neredeyse onun yarısı. Cem Yılmaz’ın aslında bir film olmayan ama sinemalarda gösterilen, şovlarından derlenen işi bile 2. Haftasonunda 1 milyon 600 bin bilet satmıştı.

Seyirciyle samimiyet oyunları oynamamak lazım ki Cem Yılmaz zaten buradan kaybediyor. Şu an sinemaya giden, 30 TL’ye bilet alan herkes, ona, Şahan Gökbakar’a ve Yılmaz Erdoğan’a sitem ediyor, bu pahalılıktan sorumlu tutuyor. Cem Yılmaz’ın samimiyet testinden geçemediği kısım ise şu; Yeni sinema yasası için cumhurbaşkanına ricacı olan ve sonra da sistemi eleştiren kişi olarak görülüyor. Dimyat’a pirince giderken evdeki bulgurdan olmak tam da budur!

MURAT TOLGA ŞEN

Güncellenme Tarihi : 29.1.2020 20:27

İLGİLİ HABERLER