Dünya
  • 29.10.2016 16:48

Cep telefonunun sahibi Saddam Hüseyin çıkınca ortalık karıştı

Kız kardeşine iPhone alan bir adam, telefonu iade etmek istedi. Apple yetkilileri ise adamdan Saddam Hüseyin olmadığını kanıtlamasını istedi.

İngiltere’nin Birmingham şehrinde Sharakat Hussain, geçen ay kız kardeşine hediye olarak 799 sterlinlik bir iPhone satın aldı.

The Sun gazetesinin haberine göre; 26 yaşındaki adam, kız kardeşinin istemediği hediyeyi iade etmek üzere yerel bir Apple mağazasına gitti.

İki çocuk babası Sharakat, miktar çok olduğu için talep üzerine görevli personele banka bilgilerini verdi. Haftalar sonra hesabına para yatmadığını gören Sharakat, mağazaya telefon açtı. Bunun üzerine yetkililerden, 2006 yılında idam edilen Saddam Hüseyin olmadığını kanıtlamasını isteyen bir e-posta aldı.

Personel, Sharakat’ın devletin hukuki olarak bir şey satılmasını yasakladığı listede olabileceğini iddia etti. Şoför olarak çalışan Sharakat, “Başta e-posta’nın ‘spam’ olduğunu sandım. Gerçek olduğunu öğrenince afalladım. Saddam’la irtibatlandırıldığım için çok öfkelendim” dedi. Apple Sözcüsü, konuya ilişkin özürlerini ileterek, para iadesinin yapılacağına dair söz verdi.

Güncellenme Tarihi : 29.10.2016 16:50

İLGİLİ HABERLER